CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Joi Mar 28, 2024 1:19 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Vin Mar 30, 2018 10:27 am 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 04, 2018 1:41 pm
Mesaje: 13
Localitate: Timisoara
Buna ziua,

Vreau sa va prezint prima mea reteta de boiles solubil. Am incercat sa duc costurile cat mai jos(dupa calculele mele un kg de bile va fi aprox 22 lei) si pe cat se poate sa nu raman cu fractii de ingrediente, avand in vedere ca fac undeva la 10 partide pe an, de maxim 48 h.
Va rog, sa ma ajutati cu sfaturi si idei despre ce as putea imbunatatii.

Va multumesc

MIX 1 kg

I. Ingredinete de legatura si volum
1.1 Izolat proteic de soia 13,00%
1.2 Gris de grau integral 10,00%
1.3 CLO (Cod Liver Oil) 20,00%

II. Proteina peste - total 25,00%
2.1 Faina de peste LT94 25,00%

III. Proteina solubila
3.1 Vitamelo / Lapte praf 5,00%
3.2 Drojdie de bere 2,00%
3.3 CPSP90 8,00%

IV. Ingrediente de textura
4.1 Seminte pasarele macinate 5,00%

V. Potentiatori de gust
5.1 Sare neiodata 2,00%

VI. Atractanti & Aditivi
6.1 Robin red 10,00%

PARTEA LICHIDA (1/2 din Mix) - pentru 1 kg
7.1 SPD 160 ml
7.2 Apa 160 ml
7.3 CSL 40 ml/kg
7.4 MELASA 30 ml/kg
7.5 Aroma capsuna 3 ml/kg
7.6 Aroma squid & octupus 6 ml/kg
7.7 Ficat lichid SNZ 30 ml/kg
7.8 Complex atract SNZ 30 ml/kg
7.9 Ulei de piper negru 15 picaturi


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Vin Mar 30, 2018 3:27 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Mar 13, 2014 12:40 pm
Mesaje: 305
Localitate: Cluj-Napoca
Salut,

Reteta este ok, am modific un pic anumite ingediente si proportii (mai scapi de fractii si reduci un pic si costurile). Avand in vedere ca faci solubile s-ar putea (nu este sigur) sa se ruleze mai greu. In acest caz poti sa inlocuiesti laptele praf cu WPC 35

I. Ingredinete de legatura si volum
1.1 Faina de soia 15,00%
1.2 Gris de grau integral 10,00%
1.3 CLO (Cod Liver Oil) 20,00%

II. Proteina peste - total 25,00%
2.1 Faina de peste LT94 25,00%

III. Proteina solubila
3.1 Vitamelo / Lapte praf 5,00%
3.2 Faina de drojdie 5,00%
3.3 CPSP90 5,00%

IV. Ingrediente de textura
4.1 Seminte pasarele macinate 5,00%

V. Potentiatori de gust
5.1 Sare neiodata 2,00%

VI. Atractanti & Aditivi
6.1 Robin red 10,00%

Horatiu


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Sâm Mar 31, 2018 12:57 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Ovidiu Nicolescu scrie:
V. Potentiatori de gust
5.1 Sare neiodata 2,00%
Dacă nu te interesează să o folosești cu rol de conservant, poți renunța la sare. Sarea în bucate este poveste pentru copii, nu pentru pești. :)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Sâm Mar 31, 2018 7:05 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 04, 2018 1:41 pm
Mesaje: 13
Localitate: Timisoara
horatiu sibianu scrie:
Salut,

Reteta este ok, am modific un pic anumite ingediente si proportii (mai scapi de fractii si reduci un pic si costurile). Avand in vedere ca faci solubile s-ar putea (nu este sigur) sa se ruleze mai greu. In acest caz poti sa inlocuiesti laptele praf cu WPC 35



Multumesc de sugestie,
Care ar fi diferentele de compozitie intre lapte praf/lamlac si wpc? Eu ma gandeam sa folosesc laptele praf doar pe post de liant.
La procentaje am in plus 2%, la ce sa renunt?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Sâm Mar 31, 2018 7:07 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 04, 2018 1:41 pm
Mesaje: 13
Localitate: Timisoara
Victor Costache scrie:
Ovidiu Nicolescu scrie:
V. Potentiatori de gust
5.1 Sare neiodata 2,00%
Dacă nu te interesează să o folosești cu rol de conservant, poți renunța la sare. Sarea în bucate este poveste pentru copii, nu pentru pești. :)


Sarea am adaugat-o la reteta pe post de potentiator de arome. Ce as putea sa pun in loc? Un mix de condimente, gen indian spice?

Merci


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Lun Apr 02, 2018 9:32 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Poți renunța la arome și atunci nu mai ai nevoie de potențiator pentru ele. Legat de asta, din curiozitate, ne poți indica sursa care prezintă sarea ca element de potențare pentru arome?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Lun Apr 02, 2018 9:54 am 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 04, 2017 5:15 pm
Mesaje: 127
Ideea cu sarea ca si potentiator e preluata din bucataria noastra , potentiator de arome " Cum ca da gust la mancare" ... Uita de sare, pana la urma faina de peste contine sare,acel procent de 2% sare il poti inlocui cu dextroza/glucoza.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Lun Apr 02, 2018 10:02 am 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 04, 2017 5:15 pm
Mesaje: 127
Ovidiu Nicolescu scrie:
horatiu sibianu scrie:
Salut,

Reteta este ok, am modific un pic anumite ingediente si proportii (mai scapi de fractii si reduci un pic si costurile). Avand in vedere ca faci solubile s-ar putea (nu este sigur) sa se ruleze mai greu. In acest caz poti sa inlocuiesti laptele praf cu WPC 35



Multumesc de sugestie,
Care ar fi diferentele de compozitie intre lapte praf/lamlac si wpc? Eu ma gandeam sa folosesc laptele praf doar pe post de liant.
La procentaje am in plus 2%, la ce sa renunt?


Sunt doua ingrediente diferite, nu au aceleasi proprietati, wpc-ul este de departe mult mai eficient in mecanica mixului, pe langa acest "avantaj" mai are si capacitatea de coagulare in timpul procesului de fierbere, dar trebuie sa iei in calcul si procentul de proteina pentru ca un "wpc 35" nu este la fel de eficace precum un "wpc 80" ca si "mecanica" inainte si dupa fierbere.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Lun Apr 02, 2018 1:16 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 04, 2018 1:41 pm
Mesaje: 13
Localitate: Timisoara
Arhip Andrei scrie:
Sunt doua ingrediente diferite, nu au aceleasi proprietati, wpc-ul este de departe mult mai eficient in mecanica mixului, pe langa acest "avantaj" mai are si capacitatea de coagulare in timpul procesului de fierbere, dar trebuie sa iei in calcul si procentul de proteina pentru ca un "wpc 35" nu este la fel de eficace precum un "wpc 80" ca si "mecanica" inainte si dupa fierbere.



Salut Andrei,
Merci de lamurire.
Eu vreau sa fac doar solubile momentan. Merita sa inlocuiesc laptele praf cu wpc 35 sau 80?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Ajutor reteta boilies
MesajScris: Lun Apr 02, 2018 1:23 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Mar 13, 2014 12:40 pm
Mesaje: 305
Localitate: Cluj-Napoca
Ovidiu Nicolescu scrie:
Eu vreau sa fac doar solubile momentan. Merita sa inlocuiesc laptele praf cu wpc 35 sau 80?


Daca nu este o problema de costuri mergi pe WPC 80


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 8 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: