A.S.N scrie:
Personal prefer o cantitate mai ridicata de atractant pudra in mix, decat o parte lichida mai stufoasa. Strict din experienta mea, partea lichida nu este o componenta decisiva pentru succesul unui boilies.
De acord cu tine, acelasi lucru l-am sesizat si eu. Partea lichida mai mult iti creste costul decat sa te ajute semnificativ. Eu cand simt totusi ca am nevoie de o atractie sporita prefer sa torn lichidele peste boilies-urile gata facute inainte de nadire (sa le hidratez) si asa ma asigur ca am lichidul proaspat si nealterat de procesul de fierbere.
O alta metoda pe care o folosesc este sa torn lichidele nutritive peste boilies-urile proaspat facute (dupa ce le lasa sa se usuce putin) si sa le bag asa la congelator (eu imi pastrez boilies-urile in lada frigorifica pana cu o zi doua inainte de partida).
Si glutenul si wpc sunt lianti puternici. Teoretic wpc-ul este mai bun fiind o proteina lactica solubila si usor digerabila dar la 50 gr/kg nu cred ca influenteaza foarte mult pe oricare l-ai alege, daca bugetul permite mergi pe wpc daca nu este foarte bun si glutenul. O varianta ieftina de liant puternic este si faina de sange, asta daca nu te deranjeaza culoarea inchisa pe care o vor avea boilies-urile.