CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

parere reteta boilies
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=3500
Pagina 3 din 5

Autor:  georgen [ Lun Mai 21, 2018 10:08 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

Va salut, am creionat o reteta si mi-am comandat ingredientele, dar eram nesigur daca s-ar rula. Azi am apucat sa fac o proba, sa amestec un kg de mix si am incercat mixul pe un ou. Spre surprinderea mea, mixul se leaga foarte bine. Am lasat un 5% liber din mix ca sa pot adauga ceva in cazul in care nu se lega mixul dar, dupa cum se comporta in momentul de fata, as adauga ceva ce sa nu influenteze negativ mecanica mixului. Reteta este urmatoarea:
10% Lt94
10% Sardine si ansoa
10% krill
10% predigerata
20% CLO
10% Megablend
10% Robin Red
10% kelp
5% hidrolizat de ficat
Daca reusesc sa redimensionez poza cu rezultatul, am sa o postez. pana atunci astept propuneri pentru restul de 5%.

Autor:  Arhip Andrei [ Lun Mai 21, 2018 11:12 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

Buna seara,

Tine cont ca “mixul” contine si parte lichida, care nu leaga precum oul folosit ... inainte sa mai modifici ceva la mix ruleaza si cu partea lichida, fierbe bilele, lasale la uscat, iar apoi daca totul decurge bine, apucate de rulat ! Spor .

Autor:  georgen [ Lun Mai 21, 2018 11:26 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

mersi de sfat. Asta urmeaza sa fac. :D

Autor:  Enescu Bogdan [ Mar Mai 22, 2018 8:04 am ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

@georgen

Am niste observații:
1. Mixul tău nu se va lega pentru ca ai doar 35% substanțe de legătura dintre care o parte sunt si de volum in acelaşi timp (CLO daca este de la Haith's este foarte grunjos in plus pui si Meggablend care conține si el semințe, bonus mai pui si faina de Kelp care nu leagă) Daca nu ai mai rulat pana acum ideal pentru început este sa-ti faci un mix cu 50% substanțe de legătura, odată cu experiența poți sa scazi pe la 38-40% folosind substanțe cu proprietăți de legătura foarte bune cum ar fi WPC/faina de sânge/plasma/praf de ou (eu nu am folosit încă)/izolat de soia/gluten/ProteinKoncentrat/ or mai fi altele (tu ai doar Pudra de ficat)
2. Bilele pe care vrei sa le faci vor fi critic echilibrate deci foarte bune pentru cârlig, ai foarte multa substanță ușoară, nu poți sa nadesti cu ele (in cazul in care reușești sa le legi si nu-ti crapă la 3zile după fierbere, trebuie sa le pui vreo 2 ore in apa ca sa le îngreunezi)
10% krill
10% predigerata
5% hidrolizat de ficat

Autor:  georgen [ Mar Mai 22, 2018 10:01 am ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

cam asa arata. plus ca nu am pus masa de rulat pentru atata cantitate. le-am rulat in palma fara nici o problema. de ieri pana azi, toate bilele ce le-am facut sunt intacte.

Fişiere ataşate:
IMG_3258.jpg
IMG_3258.jpg [ 92.65 KiB | Vizualizat de 8241 ori ]
IMG_3254.jpg
IMG_3254.jpg [ 135.39 KiB | Vizualizat de 8241 ori ]
IMG_3253.jpg
IMG_3253.jpg [ 104.48 KiB | Vizualizat de 8241 ori ]

Autor:  Adrian Hermeziu [ Mar Mai 22, 2018 10:30 am ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

Indiferent de parerea multora, mixul se va rula perfect pe masa de rulat, atat fiert cat si solubil.
Partea lichida sa fie una echilibrata si in cantitatea necesara. Am rulat de multe ori ceva asemanator dar cu 70G de varec si restul de 30g au fost pudra de ficat.
Partea de 100g de krill ca il face critic echilibrat este iar o prostie. La mixul tau ai destule seminte care sa dea greutate bilei si poti da si cu cobra.
Este un mix care va prinde peste.

Felicitari !

Autor:  georgen [ Mar Mai 22, 2018 11:10 am ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

multumesc pentru incurajare. am patit de multe ori sa nu pot rula bilele cu mana dar sa mearga perfect pe masa. Cat despre flotabilitatea fainurilor hidrolizate, nu cred ca au cum sa fie la fel de flotante ca faina de krill. Eu sunt foarte multumit de cum se prezinta mixul, atat textura cat si miros, plus ca nu am ramas cu nici o fractie si la un pret foarte bun.

Autor:  Enescu Bogdan [ Mar Mai 22, 2018 12:10 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

@Adrian Hermeziu

Anul acesta am rulat bile cu krill. Eu consider ca o bila de nadit trebuie sa stea ferm pe "fundul" apei, personal eu tai gatul la un PET de 2,5l , dau drumul la bila după ce a stat la uscat o săptămâna, ea nu trebuie sa se miște odată ajunsa acolo, daca țopăie un pic nu prea este ok si trebuie sa le "amorsez" cu apa. Cu faina de krill de la Sticky 8%+8% predigerata+20% LT94 mi-a trebuit 100g faina orez + 50g calcar ca sa obțin acest rezultat (La cârlig nu mă jenează flotabilitatea), bine eu sunt obligat sa le fac si grele trebuie sa dau cu cobra cam la 110-120m.
In plus cum George nu a folosit nici pistol si nu a rulat pe masa, pe lângă semințe rămân micro fisuri (goluri de aer), personal nu cred ca poate sa le dea cu cobra se vor sparge la aruncare.
Daca ne uitam la poze coca nu este foarte omogena, zone cu multe semințe si zone fără semințe, lucrul acesta se vede si la prima fotografie unde se disting cele 2 zone.
Ca si rețetă nu am nimic de comentat va prinde.

Autor:  Arhip Andrei [ Mar Mai 22, 2018 11:21 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

Stai linistit, faina de varec ingreuneaza mixul, nu se poate vorbi de boilies critic echilibrat in reteta de mai sus.Boilies-urile rulate cu mana pot crapa dupa fierbere in functie de perseverenta ta in timpul “rularii”, elasticitatea pastei ...

Se poate folosi un cantar de bijuterii pentru determinarea greutatii boiles-ului. Termenul “critic echilibrat” poate varia in functie de viziunea fiecarui pescar ...

Autor:  Adrian Hermeziu [ Vin Mai 25, 2018 12:59 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: parere reteta boilies

Arhip Andrei scrie:
Stai linistit, faina de varec ingreuneaza mixul, nu se poate vorbi de boilies critic echilibrat in reteta de mai sus.Boilies-urile rulate cu mana pot crapa dupa fierbere in functie de perseverenta ta in timpul “rularii”, elasticitatea pastei ...



CORECT !!!

Pagina 3 din 5 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/