marianR scrie:
Buna ziua si multumesc inca o data ! intr-adevar, imi sunt de un real folos abolut toate sfaturile, deoarece vin de la oameni competenti care stiu ce vorbesc si la ce fac referire.
Asadar, din indicatiile dvs pe prima reteta ar trebui sa urc faina de krill la 10 %. stiind din ce am citit pe forum ca faina de krill e foarte usoara, nu cumva vor deveni prea usoare pt a le putea arunca cu cobra? ma gandisem si eu la lucrul acesta in prima faza pentru ca pe apa rece se stie ca domnul krill e imbatabil, dar exact chestia cu greutate m a facut sa renunt.
De asemeni, ma gandisem si la Clo initial si probabil ca-l voi adauga chiar daca v-a creste pretul final. V-am spus ca ma intereseaza sa prinda pe perioada mai lunga de 36h si de aceea prefer sa pierd cativa leuti dar sa castig in functionalitate...si cu krill extract voi proceda la fel tot din aceleasi considerente, mai mult, din ce am citit, lichidele sunt primele care emit semnalul de atractie.
L-am trecut pentru primavara, deoarece pentru perioada verii am de gand sa concep alt mix in care sa-si faca loc brlachanul si ficatul......sper sa-l structurez ok.
Stiu ca testele imi vor arata cum stau, dar timpul este atat de limitat si tocmai d-aia fac partidele asa lungi.
Domnul Vlad intreba pe ce lacuri pescuiesc si daca le cunosc. Pescuiesc pe carpodroamele din jurul Bucurestiului, prefer sa o fac aici tot din cauza timpului.......
Asadar, multumiri tuturor si multa sanatate!
Salut din nou Marian ,
Una din primele retete pe care eu le-am conceput avea un continut de faina de krill de 10% . De-a lungul timpului am modificat reteta , mai exact dozajele , una din modificari fiind scaderea procentajului de faina de krill de la 10 la 5% . Rezultatele au fost bune , dar pescuite in paralel , reteta cu 10% mi s-a parut ca este mai eficienta . In ceea ce priveste densitatea , da , este o faina putin mai usoara , dar nu intr-atat de usoara incat sa ai probleme la nadirea din cobra .
Pudra de belachan este intr-adevar un ingredient cu miros greu , motiv pentru care lumea evita folosirea acestuia pe apa rece . Este o abordare total gresita din punctul meu de vedere , o pudra de belachan de calitate are continut de grasimi aproape de zero , iar solubilitatea acestui ingredient indiferent de temperatura apei este foarte ridicata , poate fi eficient si pe apa rece . Eu te-as sfatui , in cazul in care vrei sa faci doua retete in care sa fie anumite diferente la ingrediente , sa le faci tot timpul amblele si sa le pescuiesti in paralel , vei observa ca o anumita reteta da randament mai bun pe un anumit lac si o a doua reteta poate da randament mai bun pe alt lac . Pescuind in paralel cu doua tipuri de boilies te va ajuta pe viitor sa faci unele ajustari in urma carora sa obtii ceea randamentul dorit al boiliesului .
In ceea ce priveste retetele , nu ai de ce sa iti faci griji , sunt bine structurate si in mod sigur vor prinde peste . Personal as avea curajul si as merge linistit chiar si cu prima reteta . Nu exista diferente majore