poki scrie:
Exact asta vreau, sa evit ingredientele care taie din aroma.
Este posibil ca si kelp powderul sa taie din aroma ? sau faina de squid ?
Dupa parerea mea, nu pui bine problema.
Aroma e un element mai putin important decat cred unii pescari si poate foarte bine sa si lipseasca din boilies. E gresit sa pui aroma inaintea ingredientelor, e ca si cum ai pune caruta inaintea cailor. Daca iti faci singur boiliesurile, fa-le cat poti mai bine si lasa aroma pe ultimul plan.
Se vorbeste atat de mult de arome pentru ca aromele sunt modul cel mai simplu de a intelege un boilies, dar e ca si cum am discuta despre masini raportandu-ne la culorile lor. Care masini sunt mai bune, cele albe sau cele negre? Cine pune intrebarea in felul asta e pe un drum gresit...
Am dat mai sus exemplul belachanului pentru ca e un ingredient bun, cu miros puternic, care acopera partial unele arome. Daca ar fi sa aleg intre a renunta la o doza buna de belachan si o aroma,
orice aroma, as renunta la aroma.
In sfarsit, cand vorbim despre arome la modul general, vorbim din nou despre culoarea masinilor, nu despre masinile propriu-zise. Orice aroma exista in zeci sau sute de variante, dintre care cateva pot fi bune, iar altele sunt nesemnificative.