CarpOnline.ro http://carponline.ro/forum/ |
|
Ingredient care taie din aroma http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=3285 |
Pagina 1 din 1 |
Autor: | poki [ Lun Sep 18, 2017 8:42 pm ] |
Subiectul mesajului: | Ingredient care taie din aroma |
Salutare, Ce credeti care sunt ingredientele (solide sau lichide) care afecteaza (taie) aroma? ex. faina de sange... |
Autor: | Cristian Andrei [ Lun Sep 18, 2017 9:58 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Salut, La ce anume te referi cand spui ca un ingredient afecteaza aroma? La mirosul pe care-l simtim noi? |
Autor: | Florin Popa [ Lun Sep 18, 2017 11:40 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Te salut, pot sa-ti recomand protein concentrat,faina de ficat,indian spice meal.Numai bine! |
Autor: | poki [ Mar Sep 19, 2017 8:34 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Cristian Andrei scrie: Salut, La ce anume te referi cand spui ca un ingredient afecteaza aroma? La mirosul pe care-l simtim noi? Daca ai un mix + parte lichida care il rulezi de mult si cunosti bine mirosul bilei si la acest mix adaugi 5 % faina de sange sigur nu o sa mai fie mirosul atat de puternic fiindca faina de sange taie din aroma. Si pe mine m-ar interesa ce alte ingrediente mai au acest efect sa "taie" din puterea aromelor. |
Autor: | Vlad Pavlovici [ Mie Sep 20, 2017 1:12 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Nu-mi dau seama de ce te intereseaza ingredientele care acopera sau estompeaza aroma. Ca sa le folosesti? Ca sa le eviti? Un exemplu de ingredient cu aroma puternica e belachanul. Daca folosesti in mix o doza mare de pudra de belachan (cum ar fi 10%), aroma belachanului va acoperi partial alte arome, in functie si de compozitia sau dozajul aromelor respective. Vorbim aici de aroma finala a boiliesului, asa cum o percepem noi. Pestele o percepe diferit, deci impresiile noastre conteaza mai putin. |
Autor: | poki [ Mie Sep 20, 2017 1:18 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Exact asta vreau, sa evit ingredientele care taie din aroma. Este posibil ca si kelp powderul sa taie din aroma ? sau faina de squid ? |
Autor: | horatiu sibianu [ Mie Sep 20, 2017 2:52 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
Daca aroma folosita este de calitate nu cred ca vei avea probleme. Dar daca folosesti apa de toaleta pe care unii o vand ca si aroma atunci se va taia oricum singura (daca nu imediat in mod sigur dupa un timp scurt in care boilies-ul a stat in apa). Eu nu cred ca exista ingredient care sa afecteze negativ aromele, oricum nu faina de sange. PS: la mine a fost mai simplu, am renuntat la arome |
Autor: | Vlad Pavlovici [ Mie Sep 20, 2017 9:52 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Ingredient care taie din aroma |
poki scrie: Exact asta vreau, sa evit ingredientele care taie din aroma. Este posibil ca si kelp powderul sa taie din aroma ? sau faina de squid ? Dupa parerea mea, nu pui bine problema. Aroma e un element mai putin important decat cred unii pescari si poate foarte bine sa si lipseasca din boilies. E gresit sa pui aroma inaintea ingredientelor, e ca si cum ai pune caruta inaintea cailor. Daca iti faci singur boiliesurile, fa-le cat poti mai bine si lasa aroma pe ultimul plan. Se vorbeste atat de mult de arome pentru ca aromele sunt modul cel mai simplu de a intelege un boilies, dar e ca si cum am discuta despre masini raportandu-ne la culorile lor. Care masini sunt mai bune, cele albe sau cele negre? Cine pune intrebarea in felul asta e pe un drum gresit... Am dat mai sus exemplul belachanului pentru ca e un ingredient bun, cu miros puternic, care acopera partial unele arome. Daca ar fi sa aleg intre a renunta la o doza buna de belachan si o aroma, orice aroma, as renunta la aroma. In sfarsit, cand vorbim despre arome la modul general, vorbim din nou despre culoarea masinilor, nu despre masinile propriu-zise. Orice aroma exista in zeci sau sute de variante, dintre care cateva pot fi bune, iar altele sunt nesemnificative. |
Pagina 1 din 1 | Ora este UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |