CarpOnline.ro http://carponline.ro/forum/ |
|
Proteina lactica http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=3262 |
Pagina 1 din 1 |
Autor: | Nicolae Iorgoni [ Dum Sep 03, 2017 4:06 pm ] |
Subiectul mesajului: | Proteina lactica |
Ati observat diferente cand ati folosit boiliesuri care contineau proteine lactice ca fiind mai bune decat cele care nu contineau.De exemplu , la un boilies care contine 40% faina de peste din care 10% faina de peste predigerata si 10% faina de krill sau pudra de ficat , prin adaugarea a 10% wpc ati obsevat ca aduce un plus vizibil?Tinand cont si de pretul destul de mare care ridica pretul boiliesului finit mult. |
Autor: | lucian76 [ Lun Sep 04, 2017 7:58 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Proteina lactica |
Depinde cum iti pui problema . "Diferentele" pot fi de mai multe feluri. Daca te referi doar la o imbunatatire a randamentului , din perspectiva pestilor capturati , pot spune ca e greu de determinat in sensul ca necesita o perioada mare de timp si multe teste in paralel pe o varietate de lacuri .Sigur , se pot face astfel de teste dar trebuie sa ai rabdare. In plus este posibil sa nu fie foarte relevante pe un fishmeal de genul celui prezentat de tine . In schimb ai putea sa iti pui problema altfel : ce pun in locul wpc-ului ? sau la ce ma ajuta wpc-ul chiar daca nu sunt diferente vizibile in rata capturilor ? .O reteta trebuie privita ca un tot unitar si in acest context trebuie sa te decizi daca folosesti sau nu un anumit ingredient . De exemplu pot sa fiu tentat sa folosesc wpc 80 ,in detrimentul altui ingredient mai ieftin, nu prin prisma aportului nutritiv ci a propietatilor mecanice pe care acesta le confera mixului si atunci pot spune ca se justifica . |
Autor: | cipibm [ Mar Sep 05, 2017 6:31 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Proteina lactica |
lucian76 scrie: De exemplu pot sa fiu tentat sa folosesc wpc 80 ,in detrimentul altui ingredient mai ieftin, nu prin prisma aportului nutritiv ci a propietatilor mecanice pe care acesta le confera mixului si atunci pot spune ca se justifica . Asta e exact ca si cum s-ar justifica folosirea Robin Red-ului cu rol de colorant . |
Autor: | lucian76 [ Mie Sep 06, 2017 7:30 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Proteina lactica |
cipibm scrie: lucian76 scrie: De exemplu pot sa fiu tentat sa folosesc wpc 80 ,in detrimentul altui ingredient mai ieftin, nu prin prisma aportului nutritiv ci a propietatilor mecanice pe care acesta le confera mixului si atunci pot spune ca se justifica . Asta e exact ca si cum s-ar justifica folosirea Robin Red-ului cu rol de colorant . Nu , nu e ca si cum s-ar justifica ...ti se pare ca e acelasi lucru ? Culoarea are vreun rol in mecanica mixului ? La un fishmeal cu 40% faina de peste folosirea wpc-ului ca aport proteic este posibil sa nu-mi aduca un plus in randamentul capturilor dar imi poate imbunatatii semnificativ mecanica mixului la rulat si imi poate schimba timpul in care se intaresc boiliesurile . Din acest punct de vedere poate fi mai justificata folosirea lui in detrimentul altor ingrediente . Faptul ca sporeste valoarea nutritiva nu este prioritara in acest caz pentru ca vorbim deja de un fishmeal consistent . Apropo tu de ce folosesti Robin Red-ul ? |
Pagina 1 din 1 | Ora este UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |