cipibm scrie:
lucian76 scrie:
De exemplu pot sa fiu tentat sa folosesc wpc 80 ,in detrimentul altui ingredient mai ieftin, nu prin prisma aportului nutritiv ci a propietatilor mecanice pe care acesta le confera mixului si atunci pot spune ca se justifica .
Asta e exact ca si cum s-ar justifica folosirea Robin Red-ului cu rol de colorant
.
Nu , nu e ca si cum s-ar justifica ...ti se pare ca e acelasi lucru ? Culoarea are vreun rol in mecanica mixului ?
La un fishmeal cu 40% faina de peste folosirea wpc-ului ca aport proteic este posibil sa nu-mi aduca un plus in randamentul capturilor dar imi poate imbunatatii semnificativ mecanica mixului la rulat si imi poate schimba timpul in care se intaresc boiliesurile . Din acest punct de vedere poate fi mai justificata folosirea lui in detrimentul altor ingrediente . Faptul ca sporeste valoarea nutritiva nu este prioritara in acest caz pentru ca vorbim deja de un fishmeal consistent .
Apropo tu de ce folosesti Robin Red-ul ?