Madi scrie:
Am stat toata iarna si am "clocit" urnatoarea reteta. Acum as avea nevoie de parerile voastre. Orice sugestie este binevenita.
In primul rand, o observatie de principiu. Reteta ta nu e de boilies squid & octopus. E o reteta de boilies pe baza de faina de peste. Gandeste-te la mix, nu la aroma, ca fiind componenta de baza a boiliesului. Daca pastrezi mixul si pui alta aroma – de pilda crab, frankfurter, belachan sau ce vrei tu – nu vei avea un boilies de crab, frankfurter sau belachan, vei avea in proportie de 90% acelasi boilies.
Trecand la reteta ta, iti recomand sa lucrezi cu proportii care sunt multiplu de 50g, ca sa ramai cu cat mai putine fractii. De exemplu:
300g faina de peste (LT94, sardine & ansoa etc.)
50g faina de peste predigerata (CPSP90)
200g CLO sau Nectarblend/Meggablend
100g Vitamealo sau Lamlac
100g Robin Red sau Paprika
100g Soia
100g Gris
30g Egg Powder, Blood Plasma sau Blood Powder
20g GLM
Ultimele 5% din reteta pot fi interpretate in diverse feluri. E posibil ca mixul sa se lege bine si fara liant suplimentar (ma refer la Egg Powder, Blood Plasma sau Blood Powder), caz in care poti folosi cele 30g pentru altceva. De exemplu, Liver Powder sau Chilli Powder.
Sau poti mari doza de GLM la 5%. Sau poti s-o inlocuiesti cu 5% Belachan sau Liver Powder. Se pot face o multime de combinatii.
Daca mixul nu se leaga suficient de bine sau boiliesurile nu sunt suficient de tari, poti folosi ultimele 5% doar pentru un liant.