CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Vin Apr 26, 2024 11:32 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 12:17 am 
Neconectat

Membru din: Mie Dec 02, 2015 5:45 pm
Mesaje: 180
In topicul despre protectia pestelui,am vazut pareri diferite.Este bine ca fiecare isi spune parerea si de aceea intreb:oare pescarii englezi care folosesc alunele tigrate preparate corect nu stiu ce efecte au?Revin cu echipa Korda, nu am ce face, pt. mine adevarata civilizatie a plecat de la anglo-saxoni,de ce ei nu se feresc sa foloseasca alunele tigrate ? Sper ca nu spune cineva ca este reclama.Pescuind pe balastiere in Ungaria, afirm ca pestele va prefera sigur alunele tigrate in locul unui boilies cu multe chimicale.Am retinut pestii prinsi pt. sedinte foto, iar de fiecare data resturile de alune tigrate erau edificatoare.Asa ca exemplu, preparati alune cu sirop de artar din Lidl, natural, produs in Canada, trebuie pastrat la rece si crapii va vor multumi, vor uita de ficat, belachan si uneori chiar de scoici.Renumitul pescar Leon Hoogendijk a fost intrebat care este cel mai bun atractant pt. crap, iar raspunsul a fost:zaharul.Asa ca, cei de la Korda stiu ce fac!Sper sa va spuneti parerea,deoarece alt renumit pescar Ken Townley, le foloseste, dar spune ca pt. o partida scurta gen 24-48 ore ajung 1-2 kg. alune.Normal,la noi iarasi regulile sunt foarte stricte.De ce?Raspunsul este simplu, dar va rog sa va spuneti parerea .Numai bine!Ps.Multumesc Paul pt. ideea de a deschide acest topic,fiecare parere aduce ceva bun si folositor.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 7:13 am 
Neconectat

Membru din: Mar Oct 22, 2013 3:27 pm
Mesaje: 268
Localitate: Tg Mures
Cred ca problema este legata de mentalitatea pescarului si de increderea pe care o are in alunele tigrate, binenteles preparate corect. Din punctul meu de vedere daca insisti cu alune tigrate pe o balta, nu ai cum sa nu prinzi. Se stie foarte bine ca, crapul, mananca orice, este un fel de porc al apelor, nu vad de ce nu ar manca alune tigrate.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 7:33 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iun 11, 2013 1:48 pm
Mesaje: 564
Localitate: Timisoara
Sunt interzise din cauza pescarilor needucati: sarbi, unguri si mai nou si romani. Am exemple concludente: la Mika Alas, un carpodrom de langa Belgrad, in timpul concursurilor organizate de sarbi, se arunca sute de kg de seminte, de multe ori nepreparate. Colegul meu de club, Gusti, acum vreo 4 ani, a prins recordul baltii, un comun frumos de 32 kg. Dupa cateva saptamani, dupa un concurs sarbesc pe o vreme caniculara, acest exemplar a fost gasit mort, alaturi de inca vreo 10 bucati de peste 20 kg. Se presupune ca au murit in urma bombardamentelor sarbesti. Acest macel a avut ecou cam peste tot, astfel incat, multe balti au interzis folosirea alunelor tigrate, inclusiv Palic de langa Subotica si Pelagicevo. Si stiu sigur, ca aceste interdictii nu se respecta in totalitate, nici de romani, nici de unguri si nici de sarbi ;) .....ca asta-i genetica noastra :lol:

_________________
slowly we rot....by Obituary


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 8:23 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Florin Popa scrie:
In topicul despre protectia pestelui,am vazut pareri diferite.Este bine ca fiecare isi spune parerea si de aceea intreb:oare pescarii englezi care folosesc alunele tigrate preparate corect nu stiu ce efecte au?Revin cu echipa Korda, nu am ce face, pt. mine adevarata civilizatie a plecat de la anglo-saxoni,de ce ei nu se feresc sa foloseasca alunele tigrate ?
A explicat Vlad de câteva ori: problema majoră nu este folosirea alunelor tigrate, ci cantitatea în care sunt folosite și modul de preparare (valabil și în cazul porumbului).

Dacă se permite folosirea alunelor tigrate (și a porumbului), fiind o alternativă mult mai ieftină la boilies, pescarii vor avea tendința să abuzeze. De aceea, după ce au văzut efectele nocive ale folosirii în exces (alune și/sau porumb), unele lacuri le-au interzis (vezi Pelagicevo).

Oare de ce în unele țări civilizate ai voi să conduci după ce ai consumat o sticlă de bere (de exemplu), iar la noi nu? Din același motiv ca în cazul folosirii alunelor tigrate sau porumbului: oamenii vor abuza (în loc să se limiteze la o bere, vor consuma zece). Revenim iarăși la mentalitate: până să își schimbe pescarii mentalitatea, este mai rapid și sigur pentru lacuri să interzică folosirea alunelor tigrate.

Florin Popa scrie:
Sper ca nu spune cineva ca este reclama.
Dacă ar fi fost în pungi pe care scrie Mainline (sau alt producător/furnizor), ar fi fost reclamă dar nu asta este important, nu despre asta este discuția.

Florin Popa scrie:
Pescuind pe balastiere in Ungaria, afirm ca pestele va prefera sigur alunele tigrate in locul unui boilies cu multe chimicale.
Folosești boilies "cu multe chimicale"? Le cumperi sau le produci singur? Dacă le cumperi, spune-ne te rog cum se numesc, ca să stăm departe de ele.

Ai făcut teste comparative relevante pe durata a mai multe sezoane, în momente diferite din sezon (nu concluzii trase în urma a una-două partide) din care să rezulte clar că peștii preferă alunele în locul boilies-ului "cu multe chimicale"?

Florin Popa scrie:
Renumitul pescar Leon Hoogendijk a fost intrebat care este cel mai bun atractant pt. crap, iar raspunsul a fost:zaharul.Asa ca, cei de la Korda stiu ce fac!Sper sa va spuneti parerea,deoarece alt renumit pescar Ken Townley, le foloseste, dar spune ca pt. o partida scurta gen 24-48 ore ajung 1-2 kg. alune.
Te vei supăra dar trebuie să atrag atenția: având în vedere informațiile eronate pe care le-ai mai prezentat cu alte ocazii, lucru demonstrat de Vlad în câteva rânduri, dă-mi voie să am rezerve în ceea ce privește acuratețea celor de mai sus (atâta vreme cât afirmațiile tale nu sunt însoțite de sursă/referință).

Florin Popa scrie:
Normal,la noi iarasi regulile sunt foarte stricte.De ce?Raspunsul este simplu...
Am răspuns mai sus.

Legat de reguli: pe lacurile din Anglia nu sunt reguli stricte? Din extrasele din regulamentele lacurilor din UK publicate de Vlad, rezultă că regulile sunt chiar mai stricte decât la noi, chiar draconice ar putea spune unii. Cred că ne putem întreba: dacă pescarii englezi sunt niște îngeri, de ce acele regulamente sunt atât de stricte?

Neamțul care nu are limită de viteză pe autostradă, mergând cu 220km/h, dacă la un moment dat vede limitare de viteză la 100km/h, va reduce viteza. De ce? Nu pentru că... mentalitate, ci pentru că știe că șansele sunt foarte mari să se trezească cu poliția în spate și să-și ia amendă. El știe asta, ta-su i-a spus asta, el îi va transmite lu' fii-su, îl va avertiza pe văru' din America (sau România) ș.a.m.d.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 9:38 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Dec 19, 2013 12:54 pm
Mesaje: 437
Salut
Ce intelegeti voi prin "mod de preparare incorect"? Dar prin folosire in exces?
Sau altfel, ce cantitate si ce mod de preparare e ok pentru o partida de o saptamana pe o balta salbatica?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 9:47 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Florin Popa scrie:
Revin cu echipa Korda, nu am ce face, pt. mine adevarata civilizatie a plecat de la anglo-saxoni,de ce ei nu se feresc sa foloseasca alunele tigrate ?

Florin, n-ai fost curios sa verifici ce scrie pe site-ul lacului Gigantica, lacul lui Danny Fairbrass, proprietarul firmei Korda, ca sa vezi cum se raporteaza Danny Fairbrass la alunele tigrate folosite pe lacul lui? Fii atent:

Tiger Nuts can be used as hook baits only and must be supplied by us. These will not be sold in bulk for baiting up. We do understand that Tigers are a great bait, but they have been over used in recent times. The same Tiger Nut can be eaten several times because the fish do not really digest them, which can result in bacteria in the gut being passed from fish to fish in extreme cases. Previously anglers where using a kilo of Tiger Nuts per rod, per day, even if they were not getting bites. Fish were still excreting Tigers when they were caught over a month after the end of the season.

Please do not abuse our policy, if you are found to be feeding Nuts you WILL be asked to leave, we take our fishes health that seriously.


In traducere:

Alunele tigrate pot fi folosite doar ca momeala pentru carlig si doar in varianta furnizata de noi. Nu vindem alune tigrate in cantitati mari pentru nadire. Stim ca alunele tigrate sunt o nada excelenta, dar s-a facut abuz de ele in ultima vreme. Aceeasi aluna tigrata poate fi mancata de mai multe ori pentru ca pestii n-o pot digera suficient, cu rezultatul ca, in cazuri extreme, se pot transmite bacterii intestinale de la un peste la altul. In trecut, clientii lacului foloseau un kilogram de alune tigrate pe lanseta, pe zi, chiar daca n-aveau trasaturi. Pestii inca eliminau alune tigrate la o luna dupa incheierea sezonului.

Va rugam sa nu incalcati interdictia de folosire a alunelor tigrate. Cine e prins ca nadeste cu alune tigrate va fi dat afara de pe lac. Sanatatea pestilor e un aspect foarte important pentru noi.


Florin Popa scrie:
oare pescarii englezi care folosesc alunele tigrate preparate corect nu stiu ce efecte au?

Ba stiu foarte bine. Folosirea alunelor tigrate ca nada vine de la englezi. Interzicerea lor ca nada vine tot de la englezi. Sunt considerate o nada atragatoare, dar periculoasa in exces si cu valoare nutritiva aproape nula pentru crap. Cum e imposibil pentru un administrator de lac sa controleze cu cate alune tigrate nadeste un pescar, cea mai simpla solutie pentru lacuri de a se pune la adapost de efectele lor posibil nocive este sa le interzica.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 10:07 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iun 11, 2013 1:48 pm
Mesaje: 564
Localitate: Timisoara
Albert scrie:
Salut
Ce intelegeti voi prin "mod de preparare incorect"? Dar prin folosire in exces?
Sau altfel, ce cantitate si ce mod de preparare e ok pentru o partida de o saptamana pe o balta salbatica?

Exces inseamna ce se intampla la Mika in concursuri. 13 standuri, fiecare cu 5-10 kg de alune, poate mai mult/3 zile de concurs. Asta pe langa porumb...uscat, plus alte dracii de seminte. ;)

_________________
slowly we rot....by Obituary


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 10:12 am 
Neconectat

Membru din: Joi Mar 13, 2014 12:40 pm
Mesaje: 305
Localitate: Cluj-Napoca
Intrebare: la boilies-uri de ce nu se impune o limitare a cantitatii?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Mie Feb 08, 2017 10:20 am 
Neconectat

Membru din: Lun Mai 13, 2013 10:20 am
Mesaje: 282
Roby Solticzki scrie:
Sunt interzise din cauza pescarilor needucati: sarbi, unguri si mai nou si romani. Am exemple concludente: la Mika Alas, un carpodrom de langa Belgrad, in timpul concursurilor organizate de sarbi, se arunca sute de kg de seminte, de multe ori nepreparate. Colegul meu de club, Gusti, acum vreo 4 ani, a prins recordul baltii, un comun frumos de 32 kg. Dupa cateva saptamani, dupa un concurs sarbesc pe o vreme caniculara, acest exemplar a fost gasit mort, alaturi de inca vreo 10 bucati de peste 20 kg. Se presupune ca au murit in urma bombardamentelor sarbesti. Acest macel a avut ecou cam peste tot, astfel incat, multe balti au interzis folosirea alunelor tigrate, inclusiv Palic de langa Subotica si Pelagicevo. Si stiu sigur, ca aceste interdictii nu se respecta in totalitate, nici de romani, nici de unguri si nici de sarbi ;) .....ca asta-i genetica noastra :lol:


Am participat la acel concurs, fiind singura echipa din Romania. Da, la o sapt sau doua dupa acel concurs pestii au inceput sa moara. Principalul vinovat este administratorul baltii. Initial concursul era cu cantit limitata de nada, 20kg/echipa, dar la presiunea echipelor sarbesti limita a fost scoasa (fara ca noi, echipa romaneasca, sa fim anuntati...)
Echipa de pe standul 10 a pescuit exclusiv cu alune tigrate, au aruncat in apa 40kg de alune tigrate, intr-un concurs de 48h. Nu stiu cum au preparat alunele, stiu doar ca nu i-a ajutat cu nimic, terminand concursul departe de podium (de pe unul din standurile favorite).
Ca idee, tot in acel concurs, echipa de pe locul 2 (au pescuit pe cel mai prost stand la aceea vreme, st 1) au nadit 200kg de seminte in 48h. Erau 3 in echipa si nadeau incontinuu cu spombul, de la 9 pana la 19, cu pauze de 15min la fiecare ora. Ca nada aveau grau (cu ff putin mei), preparat cu zahar. Noi am pescuit langa ei, pe standul 2, neavand nicio sansa cu 10kg de bile si 10 de seminte.....
Si mai o chestie, am fost singura echipa care am avut (si) boiles pt nadit. Ne-am imprietenit cu o echipa (formata din ofiteri de armata :) ) care ne-a spus ca noi romanii suntem nebuni ca dam atatia bani pe bile. La ei semintele sunt la putere, cu cat mai multe cu atat mai bine....
Dupa acest concurs au interzis folosirea alunelor.

_________________
Nicu Barjica


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Folosirea alunelor tigrate
MesajScris: Joi Feb 09, 2017 8:34 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Sep 13, 2013 11:27 pm
Mesaje: 123
Reteta preparare alune tigrate scrisa de Vlad Pavlovici pe un alt forum, acum cativa ani, dupa o reteta inventata de Ken Townley:
1. Puneti un kilogram de alune tigrate intr-o galeata cu capac, care se inchide ermetic, impreuna cu 250 de grame de zahar obisnuit.
2. Turnati deasupra 2-3 litri de apa clocotita, care sa dizolve zaharul.
3. Amestecati bine si lasati apa sa se raceasca.
4. Dupa ce apa s-a racit, adaugati 25ml de aroma de fructe pe baza de glicerol, cum ar fi Pineapple Nutrafruit (aroma de ananas) sau Sweet Nutraspice (aroma dulce de condimente) de la Nutrabaits.
5. Adaugati 5ml din indulcitorul preferat.
6. Amestecati bine, puneti capacul si lasati alunele la muiat timp de 3-4 zile.
7. Treceti alunele si lichidul intr-o oala si puneti-le la fiert.
8. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati flacara la un nivel mediu si lasati alunele sa fiarba 30 de minute. De notat ca apa trebuie sa fiarba cu putere, nu discret, cum se intampla la un foc mic.
9. Din cand in cand, verificati nivelul apei din oala. Apa trebuie sa acopere alunele permanent. Daca scade, turnati apa clocotita, incalzita separat într-un ibric.
10. Dupa fierbere, treceti alunele si lichidul in care au fiert intr-un vas curat, care sa se inchida ermetic.
11. Puneti vasul intr-un dulap de bucatarie si lasati-l inca 3-4 zile. La caldura, zaharul dizolvat in apa si absorbit in corpul alunelor tigrate începe sa lucreze. Pe masura ce alunele intra in fermentatie, apa se ingroasa. Rezultatul este acea gelatina care se formeaza in jurul alunelor. Atunci sunt numai bune pentru pescuit.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: