Opre Ovidiu scrie:
Ca sa fie mai simplu, sa presupunem ca avem la dispozitie urmatoarele ingrediente:
Faina peste, predigerata, faina carne, RR, krill, varec, GLM, betaina, megablend, soia, gris, Clo, lapte praf.
Buun, ce insramna o reteta ok folosind aceste ingrediente, ce insemna pe aceleasi ingrediente si la care din ele, o reteta stricata ? Argumente ? Sigur ca nu ma refer la ceva de genu 300 gr krill etc ci tinand cont de o constructie normala a unei retete. Ei din acrasta constr normala, ma intereseaza unde ar putea fi greseala, ca sa spunem ca am stricat reteta. Ms.
Dupa parerea mea o prima reteta "stricata" din ingredientele enumerate ar fi utilizarea tuturor ingredientelor in acelasi mix, nu asi folosi mai mult de 10 (unele ar fi in cantitati foarte mici si deci fara efect, adica bani aruncati afara).
Presupunand ca e vorba de un fishmeal, nu asi folosi in acelasi mix toate cele 5 fishmealuri, si nici CLO impreuna cu Megablend (CLO varianta originala contine atat seminte cat si egg biscuit; Megablend asi folosi intr-un birdfood). Betaina in cantitati mici nu are efect, e scump si pe mine nu m-a convins deci nu asi folosi. Atractantul principal banuiesc ca ar fi pudra de GLM iar proteina solubila predigerata. RR ar putea fi atractantul secundar sau ar putea lipsi. In loc de lapte praf asi opta ptr. WPC. Daca am pus krill sau varec asi pune si gris ptr. greutate. Un potentiator de gust n-ar strica, dar hai sa punem numai sare ca sa fie ieftin.
Deci o reteta OK din punctul meu de vedere, fara sa trec procentajele, din ingredientele de mai sus ar contine:
-faina de peste LT si/sau faina de carne
-faina de peste predigerata
-faina de krill sau varec
-GLM
-(RR)
-CLO
-soia
-(gris)
-WPC sau lapte praf
-sare