Aroma de belachan e aroma de crevete (fermentat).
Nu e un impediment pentru o firma producatoare de arome sa faca o aroma sintetica de crevete care sa copieze aroma naturala a pastei de belachan.
Am avut discutii cu asemenea firme si puteau face orice. Nu aveau dificultati sa reproduca pe cale sintetica, intr-o aroma, un produs natural. Mike Willmott de la Essential Baits povesteste in "Carp Life" cum a cerut unei firme producatoare de arome sa analizeze belachanul cu multi ani in urma, sa izoleze anumite componente-cheie si sa le transfere intr-o aroma sintetica. E adevarat ca aroma finala nu s-a numit aroma de belachan, s-a numit aroma de rac (crayfish), dar asta era doar decizia lui Mike, care a considerat ca va fi mai interesanta pentru public.
Lista de arome a unei firme specializate e imensa, pot fi zeci de varietati ale unei singure arome, in plus poti comanda arome speciale pentru tine, chiar daca ele nu figureaza in oferta curenta a firmei.
Chiar nu vad o problema in existenta aromei de belachan.
|