Da, intr-adevar e important sa cunosti despre fiecare ingredient, dar unii oameni, vine vorba aceea ca despica firu in patru- he ! A despica firu in patru, nu trebuie neaparat a fi un lucru negativ ori fara sens. Multi se uita la efect, dar nu si la cauza. Cred ca asa e si in pescuit. Ex- nu demult povesteam de concursul de la Mika Alas. Pestele se hranea pe pat de nada de seminte. Deci, a prinde tot pe seminte sau un boilies mic sau un boilies mic cu pop-up, nu era o abordare gresita. Sigur ca s-a prins si la boilies de 20 sau 20 cu pop-up, dar nu foarte multi. Iata ca cine are o viziune de ansamblu, poate observa cauze, efecte, concluzii iar informatia acumulata poate fi cu folos pentru alte partide pe aceea balta.
Daca luam in considerare doar ceea ce mi-au spus cei care au fost cu 10 zile inainte acolo, nu faceam mare lucru...
Cineva zicea ca a contat tipul de boilies cu care s-a dat pe patul de seminte. Eu sustineam ca a contat mai mult dimensiunea lui si modul cum s-a pescuit. Consider ca desi am inceput numai cu boiliesuri Select Baits, solubile, semisolubile si tari, incet incet s-a format patul de nada care apoi a culminat printr-un pat de nada de seminte. Crapii au sosit la restaurant si au inceput sa manance.
Boiliesuri bune si cu seminte preparate cu CSL Garlic s-a dovedit a fi o combinatie buna.
Priveam si la sarbi, mai ales la cei de vis-a-vis. Unde au facut patul, unde au lansat, cat de des nadeau, etc. Priveam in mai multe locuri ce se intampla...
Cei de vis-a-vis au prins sub jumatat din cantitatea prinsa de noi. Au inceput in forta pe seminte. Daca privesti ce au facut capetii de balta, observi ca am fost mult deaupra lor, prinzand cantitate dubla sau tripla. Sigur ca nu am putut tine piept standurilor din mijloc (se stie ca acelea sunt considerate cele mai productive) insa daca ar fi durat partida mai mult, cred ca ne situam pe podium.
De altfel, am calculat ca daca nu scapam acei pesti...ne situam pe locul 3. As putea continua cu multe alte informatii dintr-o partida de pescuit, dar ma opresc aici...