CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Rod Hutchinson
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=3726
Pagina 1 din 1

Autor:  Vlad Pavlovici [ Mar Iun 26, 2018 9:14 am ]
Subiectul mesajului:  Rod Hutchinson

O stire trista pentru multi pescari europeni - Rod Hutchinson a murit.

Rod a fost una dintre cele mai importante figuri in istoria pescuitului la crap, cu o influenta enorma asupra nadelor, dar si asupra multor altor lucruri. Este autorul unor carti fundamentale, care au fost reeditate si care merita citite si astazi.

Pentru noi, in Romania, impactul lui Rod Hutchinson a fost destul de mic, pentru ca nu ne-am sincronizat cu el. Rod a avut o influenta foarte puternica in anii 70-90, dupa care si-a vandut firma si a fost mai putin activ, in timp pescuitul nostru s-a dezvoltat dupa anul 2000. In plus, multa vreme, brandul RH n-a fost disponibil in Romania decat ocazional, iar produsele vechi, din perioada in care Rod era proprietarul firmei, n-au fost disponibile niciodata.

Daca subiectul prezinta interes, putem discuta ce a insemnat Rod Hutchinson pentru pescuit. Ar fi multe de spus. Daca cititi in engleza, puteti face cunostinta cu el prin intermediul cartilor lui. Una dintre cele mai recente, "Carp Inspirations", e o lectura de interes pentru cei pasionati de nade.

Autor:  Cosmin Nistea [ Mar Iun 26, 2018 10:24 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Rod Hutchinson

Pentru mine RH, a fost o sursa de inspiratie... Am citit cateva opinii/idei de ale lui, care mie mi-au adus doar beneficii. Probabil nu am folosit nici un produs de pe vremea cand firma era al lui, in schimb cred ca ideile lui si calitatea produselor s-au pastrat in timp. Am folosit atat ready-made-uri cat si ingrediente cu rezultate cel putin multumitoare de sub brandul cu numele lui, iar aromele mi s-au parut mereu cele mai bune (exemple: Mulberry Florentine sau Monster Crab).
Imi vine in minte o zicala de-a lui, care mi-a ramas in minte ca un tatuaj si pe care o folosesc si eu de cate ori am ocazia, sau anumite frustrari: "Prefer sa fiu un pescar norocos decat unul bun".
Asadar, R.I.P. Rod Hutchinson :cry:

Autor:  Cosmin Nistea [ Mie Iun 27, 2018 12:10 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Rod Hutchinson

Pt. pasionati, unul dintre ultimele interviuri ale lui :
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... Vw4owxF0To

Autor:  Victor Costache [ Mie Iun 27, 2018 11:20 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Rod Hutchinson

Celor care n-au avut încă ocazia să "guste" din scrierile lui Rod Hutchinson, le recomand acest fragment savuros (în limba engleză): https://www.fishingmagic.com/a-rod-hutc ... -the-past/

Din interviul disponibil pe YouTube, cel mai relevant și emblematic pentru succesul său în nade mi se pare pasajul de la minutul 3:55 până la 4:30, cu accent pe "profesor de biologie strălucit și un profesor de chimie strălucit" și "în mod științific".

Rod a avut o minte strălucită care trece dincolo de pescuit. Și cu toate că era o celebritate și nu cred că exagerez numindu-l somitate, autoironia este o constantă în povestirile sale. Faptul că nu se "umfla în pene" ca urmare a succesului său este de apreciat, în special ca valoare umană, înainte de rezultatele în pescuit.

Autor:  bbadescu [ Mar Ian 15, 2019 5:32 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Rod Hutchinson

Foarte tare acel fragment.
Face cumva parte din vre-o carte?

Autor:  Vlad Pavlovici [ Sâm Ian 19, 2019 5:29 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Rod Hutchinson

E surprinzator ca Fishing Magic nu face nicio precizare cu privire la sursa articolului.

Materialul lui Rod Hutchinson a fost publicat pentru prima oara in 1995, in volumul 5 din revista Carpscene. Titlul materialului era "The Adventure from a Different Aspect".

Carpscene era catalogul anual al firmei lui Rod, dar produs sub forma de revista, cu multe articole scrise de el si de colaboratorii lui. Nu era o simpla lista de produse si preturi, asa cum stim ca sunt multe cataloage.

Mai tarziu, articolul a fost republicat sub titlul "Result at Bivvy City or A Man's Gotta Do..." in volumul Memories of Carp, o colectie de articole memorialistice editata de Tim Paisley si publicata de Angling Publications in 2004.

E unul dintre cele mai indragite articole scrise de Rod, pentru modul cald si autoironic de a povesti. Textul lui Rod e mai lung, materialul de pe Fishing Magic e o varianta prescurtata.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/