CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Vin Mar 29, 2024 12:49 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Eliberarea firului
MesajScris: Vin Iun 08, 2018 5:42 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Mai 14, 2018 8:34 pm
Mesaje: 5
Desi pare relativ simplu acest subiect si lucru in sine se deprinde mai greu de unii...si anume momentul eliberarii firului in lanseu! Lucru care decide influenteaza pe undeva distanta lanseului

In ce moment al lansarii eliberati unii dintre voi firul?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Eliberarea firului
MesajScris: Dum Iun 10, 2018 9:30 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Pentru a obține distanța maximă, plumbul trebuie să plece la 45 de grade (așa spun ecuațiile balistice - vezi aruncarea oblică în câmp gravitațional). Dacă fixezi privirea la 45 de grade, nici mai jos (de exemplu la copacul pe care l-ai luat ca reper pentru direcție), nici mai sus, vei reuși, prin exercițiu, să eliberezi firul în acel moment.

Un alt element care influențează unghiul sub care se lansează plumbul este lungimea firului de la vârful lansetei la plumb (poziția plumbului pe lansetă). În funcție de accelerația pe care reușești să o imprimi și lungimea firului, trebuie ajustat momentul eliberării firului (timing-ul) pentru ca unghiul să rămână 45 de grade. Asta se "reglează" tot prin exercițiu.

Precizare: în condiții reale (pe baltă), în funcție de direcția și viteza vântului, sunt cazuri - în special cu vânt din față - când obții distanțe mai mari lansând la un unghi mai mic de 45 de grade.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Eliberarea firului
MesajScris: Mar Iul 03, 2018 9:15 am 
Neconectat

Membru din: Joi Iun 16, 2016 9:53 pm
Mesaje: 1
Salut,
Aş vrea să mai adaog şi eu cateva cuvinte la cea spus Victor.
Aşa cum a spus şi Victor timing-ul eliberării firului depinde de mai mulţi factori şi acest timing se capată prin foarte mult exerciţiu.
Ce m-a ajutat pe mine a fost modul în care ţin firul înaintaş atunci când arunc: degetul arătător cu care ţin firul este strâns spre blank-ul lansetei astfel încât să ramână o distanţă de aproximativ 1 cm intre deget şi blank; degetul nu trebuie să fie foarte încordat şi foarte important firul înaintaş il ţin pe buricul arătatorului cât mai aproape de vârful degetului (maxim 1 cm de la vârful degetului), astfel încât în mometul aruncării, când lanseta este încărcată la maxim sau aproape de maxim, presiunea pusă de lansetă pe înaintaş va smulge firul pe de deget.
Aş vrea sa specific că degetarul folosit de mine este unul mediu ca grosime a pielei şi nu acoperă capătul degetului, nu imi plac cele prea subţiri pentru că le stric mult prea repede. Dupa ce degetarul se uzează puţin eu obişnuiesc să umezesc degetarul pentru o alunecare mai uşoară a înaintaşului.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: