CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Varlaam, Sectorul A, standul A6
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=4154
Pagina 1 din 1

Autor:  Bobo [ Sâm Aug 10, 2019 9:22 pm ]
Subiectul mesajului:  Varlaam, Sectorul A, standul A6

Hello

La sfarsitul acestei luni o sa am prima partida de pescuit pe lacul Varlaam,pe standul A6
Sunt interesat de ce structuri am pe stand,care ar trebui abordate (locuri fierbinti daca exista), ce ar trebui sa caut ca substrat, adancimi, cat de mult influenteaza caldura ritmul trasaturilor,cantatitate de nada ...
Practic orice sfat este binevenit intrucat este prima mea experienta pe Varlaam si imi doresc sa fie una reusita.


Multumesc

Autor:  Vlad Pavlovici [ Dum Aug 11, 2019 9:05 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Varlaam, Sectorul A, standul A6

Hello yourself. :)

Nu exista locuri fierbinti pe Sectorul A sau nu le stiu eu - mai nou, observ ca nu mai exista nici pe Sectorul B, dar asta e alta discutie. Sectorul A e greu tocmai pentru ca nimic nu e constant, totul se poate schimba de la o zi la alta.

Ca sa prinzi peste, trebuie sa cauti permanent locuri si sa fii atent la ce se intampla in jurul tau, pe alte standuri. Gasirea locurilor bune este principala preocupare pentru cei care cunosc lacul, plecand de la premiza ca nada si montura sunt folosite corect.

S-a discutat foarte mult pe forum despre pescuitul pe Sectorul A si ar fi util sa te uiti pe topicurile mai vechi, pentru ca e imposibil sa sintetizam aici toate informatiile date de-a lungul timpului. Pe scurt, se pescuieste in general cu monturi fine, carlige si momeli mici si nada putina. Nadirea grea tinde sa nu dea rezultate. Pestele nu intra pe nada. Lacul e plin de hrana naturala si pestele n-are nevoie sa se bazeze pe nada pescarilor.

In privinta locurilor, alegerea lor tine de intuitie, iar intuitia tine de experienta. Fie de experienta mai multor partide pe Sectorul A, fie de experienta altor lacuri cu un profil asemanator. Avem o harta batimetrica pentru Sectorul A si o poti vedea la biroul administratiei. Madalin sau Brad, administratorii lacului, iti pot recomanda cateva locuri pentru inceput, in functie de felul in care merge lacul in perioada respectiva. Poti sa stai de vorba si cu cei care au pescuit pe stand inaintea ta, ca sa vezi ce au facut. Toate astea sunt, insa, doar orientative. Cand incepi partida, e posibil sa descoperi ca pestele n-a citit scenariul si nu vrea sa colaboreze. Se intampla frecvent.

Ce-ti recomand: aduna cat mai multe informatii de pe forum si uite-te si la filmele pe care le-am facut despre Sectorul A. Uite-te cu atentie la detalii: locuri, nade, monturi. Am observat ca multa lume, desi vede filmele, nu observa detaliile - de exemplu, vad in film o montura de 15cm, dar o leaga de 30cm; vad o nadire cu boiliesuri de 15mm, dar nadesc cu boiliesuri de 20mm. Detaliile nu sunt intamplatoare. Bineinteles, uneori poti sa prinzi peste cu orice, de exemplu cel mai mare peste din lac s-a prins si la boilies de 24mm, dar n-as recomanda nimanui sa dea cu boiliesuri de 24mm, pentru ca nu se pune problema selectiei.

A6 e, statistic, unul dintre cele mai bune standuri de pe lac si, daca pescuiesti corect, ai sanse mari sa prinzi. Daca nu prinzi, pot fi mai multe explicatii, dar e oricum o experienta utila in vederea altor partide.

Autor:  Victor Costache [ Dum Aug 11, 2019 12:14 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Varlaam, Sectorul A, standul A6

Bobo scrie:
Practic orice sfat este binevenit intrucat este prima mea experienta pe Varlaam si imi doresc sa fie una reusita.
1. Localizare
Având în vedere momentul din an, aș începe cu trei lansete pe apă mare (3m+) și una pe apă mică (cam greu de găsit pe A6). Îți recomand să plasezi monturile pe patru dintre locurile "clasice". Vorbești cu Mădălin sau Brad să ți le indice pe hartă ca să-ți faci o idee unde să le cauți când intri pe apă (ideal cu sonar sau măcar prodding stick).

2. Monturi și momeli
Cât privește monturile, mergi pe prezentări de finețe (cârlige mici 6-10, rig-uri scurte). Ca momeală, aș folosi boilies scufundător sau critic echilibrat (fie simplu, fie în combinație snowman). Dacă rezultatele întârzie, poți încerca și pop-up-uri. Oricum, indiferent de flotabilitatea momelii, aș opta pentru diametre mici (10mm, 12mm, 16mm).

3. Nadă. Strategie de nădire.
Mai departe, ca nadă aș alege boiliesuri tari de diametru mic (16mm) și mix de semințe. Un săculeț solubil cu 6-10 boiliesuri, o mână, două de boilies-uri aruncate deasupra monturii și o mână, două de semințe (mai mult pentru culoare) ar trebui să fie suficient.

În funcție de rezultatele după primele 24 de ore, decizi dacă și câte lansete schimbi (ex. cauți alte locuri, schimbi adâncimea, folosești alte momeli).

Autor:  Bobo [ Dum Aug 11, 2019 9:35 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Varlaam, Sectorul A, standul A6

Multumesc Vlad pentru sfaturi.

Autor:  Dunca Sergiu [ Lun Aug 19, 2019 11:15 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Varlaam, Sectorul A, standul A6

Salut!
Am avut o partidă pe A6 acum 3 săptămâni. Din punctul meu de vedere pe sectorul A cred că vara ai nevoie de stabilitate. Adică vremea să nu fie foarte schimbătoare că nu ajută.Noaptea trăsăturile sunt extrem de rare. Am pescuit 3 ani la rând vara la sfârşitul lui Iulie începutul lui august de fiecare dată câte o săptămână şi am prins un singur peşte noaptea. Încearcă să ai montură în apă dimineaţa până în oră 08:00 şi după oră 14:00 eu cât şi prieteni mei mereu am prins în aceste intervale.Pe apă mare anul acesta cât am fost eu sa prins doar ten.Pe apă de 4m se prindea la snow-man ten şi în mal la 2 plastice comun. Peşte mare am prins în maluri la monturi de pop-up sau chiar la porumb artificial. Două zile vremea a fost foarte schimbătoare şi cât a fost aşa nu se prindea nimic cum sa liniştit am început să prindem iar. Dacă aş pescui acum iar aş căuta locuri foarte curate în apropierea malului cu apa de 1m şi aş pescui cu 2 lansete cel puţin. Sectorul A se comporta total atipic contează foarte mult inspiraţia de care dai dovadă când alegi locul. Atenţie în zona malului deşi locul este tare este foarte multă vegetaţie crescută pe fund şi prezentarea va suferi. Eu asta am experimentat când am fost.

Fir întins!

Autor:  Bobo [ Vin Aug 23, 2019 4:35 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Varlaam, Sectorul A, standul A6

Salut

Multumesc de sfaturi.La sondarea cu proding stickul cum poti descoperii zonele din mal cu bradis ?


Multumesc

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/