Nada principala in prima instanta a fost Partiblendul. Era foarte cald, zile cu 40 de grade la umbra, de asta m-am si asezat la Nuci - probabil ca as fi rezistat si in soare, fiindca ma interesa mai mult alta zona, dar voiam sa filmez ceva si un loc cu umbra era mai uman pentru operator.
Cu Partiblend si monturi Withy Pool am prins peste destul de repede, cred ca din prima zi. A doua zi am prins si cel mai mare crap al partidei, unul de 13,2kg (daca tin bine minte), care a venit la un pop-up de 10mm Mulberry Florentine de la Dynamite Baits, pe o farfurie de Partiblend cu fulgi de porumb. E o metoda pe care o folosesc pe apa foarte rece sau foarte calda si am explicat-o aici:
http://carponline.ro/articole/cireasa-de-pe-tort-88035/.
Pestele a inceput sa raspunda treptat si la boiliesuri (cred ca dadeam cu Meat & Fish si cu niste boiliesuri Dynamite Baits, dar nu mai tin minte precis) si la un moment dat aveam trasaturi constante. Cred ca am prins cateva bucati de 10-11kg si altele de 7-8kg. Pentru cat de cald era afara, a fost o partida cu surprinzator de mult peste.
Nu stiu de ce n-ai trecut inca de pragul de 10kg la crap comun, cred ca e doar o intamplare, pentru ca modul in care pescuiesti mi se pare corect... Incearca sa plantezi, poate ca asta o sa-ti aduca pestii pe care ii cauti. Daca m-as duce pe Chiroiu, as pescui doar plantat - e un lac pe care folosirea barcii ar trebui sa fie obligatorie in anumite locuri, altfel pierzi si peste, si fire, am gasit acolo niste peruci monumentale. Incearca sa dai cu fire groase (0,45mm), inaintasi mono de abraziune, forfacuri din material combi (nu textil simplu), plumbi grei, monturi cu plumb pierdut - si du-te direct in agatatura, daca nu prinzi peste la marginea ei. Restul tine de gasirea locurilor cu peste.