Rua scrie:
Calin Visoianu scrie:
Zmeul2014 scrie:
Buna seara!
Pescuiesc pe Dunare de la Corabia pana la Salcia Mh. Nu am un loc anume . In functie de cota aleg un loc pe cele 3 judete ( Dolj , Olt , Mehedinti). Sunt anumite zone unde curentul nu este foarte puternic ( papadia dj ) si bilele nu ar trebui sa fie purtate de curent ( eventual taiate pe jumatate) . In cele 3 judete in ultimii 10 ani nu am observat la nimeni sa pescuiasca cu boiles. Toti folosesc porumb si mamaliga.
Boiliesurile de la Caperlan sunt fabricate integral pe baza de ingrediente cerealiere adaugandu-se colorant si aroma din belsug. Totodata ele au un grad de solubilitate care variaza functie de temperatura apei. Nu contin nici-un ingredient ce face parte din categoria fainurilor de peste, ca urmare au un nivel proteic foarte scazut, elementul primordial fiind doar atractia si nicidecum generarea de nutrienti necesari in hranirea crapului. In concluzie:
In opinia mea puteti incerca sa obtineti rezultate cu aceste bile in partide scurte, unde atractia aromei ar trebui sa-si faca treaba. Nu segmentati boiliesurile destinate nadirii. Deoarece sunt solubile, in timp isi vor reduce dimensiunea si vor fi purtate de curent in afara patului de nada indiferent daca curentul perceput la suprafata apei este slab. Daca identificati un loc bun, delimitati vizual 100-200mp destinati patului de nada si naditi in amonte cu 5-10kg de boiliesuri la inceputul partidei. Daca incepeti sa prindeti, continuati sa pescuiti pana seara fara a mai nadi. Nu veti face altceva decat sa adunati pe substrat carasi si platici. A doua zi dimineata devreme repetati procesul de nadire cu aceeiasi cantitate. Nu naditi seara, bilele nu vor rezista peste noapte.
La carlig pescuti cu o singura bila de 20mm atasand "un plastic in cap". (Nu uitati sa puneti pe firul de par un opritor in spatele boiliesului pentru ca acesta sa isi mentina pozitia langa boaba de plastic). Este o formula aplicata cu succes de foarte multi pescari in Delta care apeleaza la boiliesurile Caperlan.
Toate bune!
Salut, Calin. In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru toate informatiile pe care le oferi atat pe forum cat si pe Youtube. Ceea ce ma aduce la prima intrebare : Pe cand urmatorul video din Delta Dunarii? Abia astept sa vad material nou. Mi-ar placea sa vad cum abordezi locuri complet noi...pe care nu le stii sau pe care n-ai mai fost de f mult timp.
Legat de subiectul cu boiliesurile Caperlan si de informatiile pe care le-ai oferit in raspunsul tau anterior, ma intrebam daca nu cumva ar fi o idee buna si ieftina, pentru zona buclelor de pe Sf Gheroghe (dar nu numai) sa nadim astfel :
1. Avem porumbul pentru nadit deja pregatit (in bidoane, fiert si/sau deja macerat bine). CU 1-2 zile inainte de plecare punem 1-2 maini de boilies Caperlan in bidoane ca boabele sa prinda din aroma acestora.
2. Prima nadire...cand ajungem dimineata la locul de pescuit : 1 bidon de porumb cu aroma din boiliesurile Caperlan + 2-3 kg din aceleasi boiliesuri Caperlan + 1 kg de boilesuri de calitate superioara (gen Belachan special pt Delta).
3.A 2a nadire continuam cu porumbul dar micsoram Caperlanul. Lasam Belachan la fel.
4. A3a nadire doar cu Belachan 1-2 kg.
Zona am mentionat-o mai sus. Scopul meu este sa ies cat mai ieftin cu nada(de aici porumbul si Caperlanul) dar totusi sa atrag crapi de peste 5-6 kg (stiu sigur ca zona tine astfel de crapi). Durata partidei 4-5 zile.
Ce parere ai? Daca vezi vreo combinatie mai buna te rog spune-mi. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Este o varianta care probabil merita incercata. Dar in opinia mea, metoda cea mai eficienta privind tipul de nada utilizata este:
Ziua 1
-Nadire cu bulgari tari, facuti din spartura de porumb, seminte fierte, un amestec de legatura, sirop de porumb si boilesuri sparte solubile
-Boiliesuri solubile de 24mm
(Bulgarii se arunca in amonte din barca, usor “asezati “pe luciu apei astfel incat obligatoriu sa ajunga intregi pe fund. Aici curentul ii va prelua sectionandu-i si distribuind continutul acestora in aval chiar pe patul nostru.
Ziua 2
-Nadire cu boiliesuri solubile de 24mm si cateva boiliesuri tari de 20mm
Ziua 3
-Nadire jumatate de cantitate boiliesuri solubile de 24mm si jumatate boliesuri tari de 20mm
In cea de-a patra zi si in urmatoarele nu mai nadim decat cu tari de 20.
La carlig vom pescui din primul moment si pana la sfarsitul partidei numai cu boiliesuri tari.
Se pot face aplicand aceasta metoda partide de succes in Delta Dunarii, cu conditia ca boiliesurile sa fie de calitate si de acelasi tip.
In cazul in care alegem sa folosim boiliesuri integral cerealiere precum cele Caperlan, eu unul nu mai vad rostul porumbului in programul de nadire.
_________________
Doctor FishingWeb :
http://doctorfishing.roFollow us on Facebook :
https://www.facebook.com/doctorfishing.roTel: 0729.031.641 / 0769.166.534
E-mail:
office@doctorfishing.ro