Citat:
Am auzit ca s-a prins un crap de 19 kg pe sectorul B si a fost mutat in A.
Aceasta este intr-adevar o "nouate".
Am fost doar de doua ori pana acum pe Varlaam (aprilie B1 si mai A8) si mai am doua rezervari facute pentru toamna. La Varlaam am gasit niste oameni civilizati, cu experienta si cu mult bun simt ( Madalin, Brad si Vlad). De aceea imi permit sa imi expun punctul de vedere daca informatia lui Gabi se adevereste a fi reala (desi nu pare genul de om care sa arunce cu vorbe).
La Varlaam am gasit doua sectoare : A-ul care este in permanenta la capacitate maxima si B-ul care este in permanenta liber, ba chiar o parte dintre pescarii care anul trecut il preferau acum au renuntat la el, dupa primele partide efectuate in 2015
Principala mea problema in a pescui la Varlaam nu o reprezinta lipsa unui abonament sau densitatea mica de peste. Nici parcatul masinii la sediu. Ci doar numarul mic de locuri disponibil pe A cumulat cu jumatatea de standuri disponibila pe B (sector care in prezent este dominat de numarul de ciortani). Numarul mic de locuri disponibile la Varlaam ma impiedica sa vin aici de fiecare data cand imi doresc deoarece nu stiu exact ce voi face peste 2 luni, dar imi propun sa merg pe balta cu 10 zile inainte.
Daca problema locurilor este pe cale sa fie rezolvata, prin stirea postata de Vlad, iata ca modul de tranzitie a pestelui din B in A nu este tocmai ceea ce imi doream sa aud de la Varlaam. Este clar ca prin realizarea noilor standuri ca si pescar ai sanse mai mari in "meciul" cu crapii din sectorul B. Cu conditia ca ei sa ramana acolo si sa nu ajunga in A.
A-ul este deja full ! Nu gasesti locuri pentru septembrie-octombrie deja ! De ce ii mai trebuie peste ?
B-ul este cel care (poate) are nevoie de peste pentru a compensa numarul de ciortani care scot din pozitie lanseta.
Cred ca nu are sens sa mai spun (sigur s-a mai spus deja) ca B-ul are un pontential mai mare decat A-ul : prin marime, prin bradisul care exisa, prin peisagistica, prin distanata dintre standuri, etc.
Sper si cred din tot sufletul ca acei pomisori plantati pe sectorul B sa tina umbra multor pescari de crap in 2016, 2017, .... dar pentru acest lucru ar trebui ca focus-ul sa fie indreptat si catre sectorul B nu doar catre A.