Am fost eu, tot anul! Cei mai mari pesti i-am luat pe pontonul 4, locul 19 de pe balta, pe pontonul 1, locul 16 de pe balta, ponton 3, locul 18 de pe balta, si in locul numit "La bursuci". Cel mai mare peste a avut 12,4 kg, si l-am luat la bursuci, asta primavara. S-a mai luat in fata cabanei paznicilor, unul sarit de 15 kg, si pe C-uri, asta primavara, unul care cred ca avea 13-14 kg, din ce am vazut din filmare. Ca strategie iti recomand sa incepi pescuitul cu o nadire constand in 2 kg de bile amestecate, adica sa folosesti macar doua tipuri de bile, cu cat mai multe tipuri cu atat mai bine, cu diametrul de 20-24 mm, iar la carlig sa folosesti o bila de 16-20 mm, ori speciala pentru carlig, ori critic echilibrata, dar dipuita. Dupa fiecare peste prins, mai da-i 10 bile de intretinere, dar nu mai nadi suplimentar, intre trasaturi. Boiliesuri la care am avut rezultate anul acesta: Belachan de la 4 carp, Meat&Fish de la Select Baits, Meteor de la CC Moore, 1016 si Corbu de la Senzor. Multa liniste, ca e balta salbatica! Nadire doar din cobra, nu racheta sau spomb. Vezi ca din pacate anul asta nu te lasa sa plantezi. Daca nu ai trasaturi 24-30 de ore, nu dezarma, uneori incepe mai greu. Nu forta pestele dupa intepare, incearca sa fii cat mai bland cu el, dar totusi ferm, si se va ridica singur la suprafata. Foloseste un fir bun de minim 0,35 mm, si sa ai frana stransa la maxim la inceput, pe masura ce il aduci spre mal mai eliberezi din frana. In perioada asta a anului, m-as duce pe pontonul 4, si as pescui in fata , nu in laterale pentru ca vei prinde mai mic, tot pestele mare l-am luat din fata.
|