CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Sâm Sep 26, 2020 8:19 am

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: Dum Feb 02, 2014 3:51 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Xtremecarp Cup editia IV-2014
Lacul Sisterea - Bihor
Perioada de desfasurare 08-11 Mai 2014
Durata concursului 72 de ore
Numar locuri 17
Tip Concurs – Open -Individual
Organizator: Xtremecarp.ro

CONDITII DE PARTICIPARE

Taxa de inscriere – 500 ron pe concurent.
Locuri disponibile – 17

Se vor acorda premii dupa cum urmeaza:

Premiul I – 1800 ron, Cupa + diploma;
Premiul II – 1400 ron, Cupa + diploma;
Premiul III – 1000 ron, Cupa + diploma;
Premiul pentru cea mai mare captura - Premiu din partea sponsorului, Trofeu + diploma;

Pentru intocmirea clasamentului final se vor face doua clasamente separate:
1. Un clasament in care se vor contabiliza doar cei mai grei 3 pesti prinsi
2. Un clasament in care se va contabiliza cantitatea totala de pesti prinsi.
Clasamentul final va fi intocmit prin cumularea celor 2 clasamente. In cazul egalitatii de puncte cumulate se ia in considerare cantitatea cea mai mare de peste prinsa.
Cea mai mare captura se cumuleaza cantitatii totale de peste prinsa.
Toti concurentii vor primii diplome de participare.
IMPORTANT!!!
Aceste premii sunt valabile doar in cazul in care, nivelul apei permite amplasarea a 17 standuri si daca acestea sunt ocupate integral.
Avansul in cuantum de 250 de ron trebuie achitat cel tarziu pana la 30 Martie 2014 iar restul de bani pot fi achitati pana in data de 1 Mai 2014.

Persoana de contact :
Nistea Cosmin – 0751902321 .

Sponsor: Xtremecarp.
PROGRAMUL COMPETITIEI :

Joi 19.04.2013 :
08.00 - 8.30 : intalnirea la cabana lacului Sisterea
08.30 – 9.30 : tragerea la sorti a standurilor si sedinta tehnica
9.30 – 10.00 : deplasarea la standuri si descarcarea bagajelor ;
10.00 – 11.00 : pregatirea materialelor, betelor de pescuit, nadelor , campare ,etc.
11.00 : - Inceputul competitiei (marcare, sondare,nadire, pescuit ) ;
Joi, Vineri , Sambata : competitie in desfasurare .
11.00 – Duminica 11.05.2014 – Sfarsitul Competitiei, adunarea la cabana unde va avea loc festivitatea de premiere urmata de masa festiva oferita de catre organizator.
EXTRAGEREA SI ORGANIZAREA :Concursul este Individual si se va desfasura pe durata a 72 ore.
Etapa I : extragerea numarului de ordine in care se vor extrage standurile - se va face in ordinea platii integrale a taxei la competitie premergator extragerii standurilor, numere de la 1 la 17.
Etapa II : extragerea standurilor, se va face in ordinea extragerii (Etapa I).
Dupa extragere fiecare concurent este obligat sa semneze fisele cu numarul standului extras, fisa, prin care se obliga sa respecte regulamentul precum si o declaratie de exonerare a responsabilitatii organizatorului in caz de accidente pe toata durata desfasurarii concursului.
Concurentii pot pleca catre standuri NUMAI in momentul in care organizatorul declara incheiata procedura de extragere si numai dupa semnarea fiselor sus mentionate.
Deplasarea la standuri se poate face cu mijloace auto proprii.
Accesul altor autovehicule , cu exceptia celor ale arbitrilor/organizatorilor pe timpul concursului, este STRICT INTERZIS !
Spectatorii si vizitatorii vor lasa vehiculele in parcarea de langa cabana .Accesul acestora este permis numai intre orele 09.00-19.00 .

REGULAMENTUL COMPETITIEI :

AMPLASAREA STANDURILOR :
Standul pentru concurenti va fi delimitat de catre organizator .
Standul permite instalarea corturilor si a umbrelelor.
Pescuitul se efectueaza din mijlocul standului pe directia benzilor de delimitare respectiv, directiei standului.

REGULI GENERALE DE DESFASURARE A CONCURSULUI :

Fiecare concurent are la dispozitie 60 de minute pentru a se pregati (intre 10.00 si 11.00 in ziua inceperii concursului). Concurentilor le este permis sa isi aduca sotiile sau prietenele ca si insotitori.

ARBITRAJ :

Arbitrul/arbitrii sunt obligati sa cunoasca bine regulamentul, in acest sens :
Sa nu permita intrarea persoanelor straine concursului in standuri inafara orelor 9.00-19.00;
Sa participe la cantarire ;
Sa noteze greutatea pestilor in fise;
Sa atraga atentia concurentilor daca fac abatere de la regulament si sa se autosesizeze daca constata incalcari ale regulamentului;
Sa noteze daca aceste abateri se repeta si sa le aduca la cunostiinta organizatorului.
Sa constate si sa sanctioneze orice comportament nesportiv de care se face responsabil concurentul.
Deasemenea arbitrul pote efectua prin sondaj daca se considera necesar, verificari ale monturilor si nadelor folosite de catre concurenti .
In situatia in care concurentii folosesc back lead arbitrii/organizatorul pot solicita de cate ori considera ca este necesar controlul in vederea verificarii directiei de pescuit.
Orice situatie neprevazuta de prezentul regulament va fi analizata de catre arbitru/arbitrii si organizator iar decizia lor finala va fi indeplinita intocmai de participanti.
Atentie!!!
Daca un pescar se afla in drill in monentul incheierii concursului, acesta va avea la dispozitie 15 minute dupa ora 11.00 pentru a scoate pestele .
CANTARIRE :
Se vor lua in considerare numai crapul si amurul . Pentru a fi contabilizat , el va trebui sa aiba greutatea egala sau superioara a 1000 grame . Pana la cantarire , captura se va pastra in sacul special de crap fara a fi vatamata. Concurentii sunt obligati sa ancoreze vizibil sacii de pastrare in asa fel incat sa nu puna in pericol viata pestelui.
Orice captura peste 10 kg trebuie sa fie adusa imediat la cunostinta arbitrului/arbitrilor. Concurentii trebuie sa fie dotati cu un numar suficient de saci de pastrare (minim 5 bucati saci de crap). Inainte de cantarire , daca se constata ca pestele este mutilat, ranit sau mort din vina concurentului , el nu mai este luat in considerare , iar concurentul va fi sanctionat cu 10% din cantitatea de peste prinsa pana in acel moment , la al doilea peste mort ,concurentul este automat exclus din concurs.
Nada si momeala animala, vie sau moarta(scoica,crustacee,rame, viermusi, larve libelula,etc) precum si icrele de peste sunt STRICT INTERZISE !
Sunt autorizate : boilies , pelete , pastura, si seminte toate la marimea maxima a unei sfere de 70mm.
Nadirea grea(cu catapulta ,spomb, prastie pe tripod cu elastic sau rachete) este permisa doar in intervalul orar cuprins intre orele 08.00 -19.00.
Nadirea cu prastia de mina si bastonul nu se considera ca fiind nadire grea.
Nu este permisa utilizarea bastoanelor de nadit cu un diametru mai mare de 40mm , a rachetelor cu diametru interior mai mare de 50mm si o lungime mai mare de 200mm.
Este interzisa aprovizionarea cu nada in timpul desfasurarii concursului.
Este permis un singur carlig simplu pe linie in montura fir de par.
Pescuitul cu seminte de orice fel (naturale sau artificiale) la carlig este permis.
Montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea usoara a pestelui de plumb, in caz de ruptura .
Este permisa invelirea plumbului in pasta.
Este permisa utilizarea arcului naditor, momitoarelor pentru nada.
Se permite utilizarea unor plumbi sau momitoare cu o greutate egala sau mai mare de 50gr.
Este interzis pescuitul cu pluta sau cu lansete tip feeder sau quiver tip.
Transportoarele de nada sau momeala ,indiferent de forma de propulsie , radiocomandate precum si sonarul sunt STRICT INTERZISE !
Nadirea si pescuitul se executa numai de pe mal si pe directia standurilor .
Zona de pescuit poate fi marcata cu markere (maxim doua) pe toata durata concursului astfel incat acestea sa poate fi scoase dupa terminarea concursului .
Sacii de crap ecologici si salteaua de primire sunt obligatorii, dimensiunea si calitatea lor trebuind sa asigure securitatea si supravietuirea in conditii optime a pestelui .
Este interzisa iluminarea apei cu lanterne si faruri de noapte .
Numai iluminatul in cort este permis si iluminarea discreta cu lampa de cap pentru scoaterea capturii.
Intrarea in apa este permisa in doua cazuri : la scoaterea pestelui cu minciogul si la depozitarea pestelui in sac, limita maxima fiind pana la nivelul genunchilor.
Toate modalitatile de propulsare care folosesc aerul comprimat , gazul sau electricitatea sunt interzise.
Numarul maxim de bete admis la pescuit, deci in actiune , este de 3 dar nu mai lungi de 4 metrii sau 13ft . Se pot monta cate bete se doresc cu mentiunea ca aceste bete de rezerva sau nadit(spod-uri) trebuie sa fie in pozitie verticala si in spatele suportilor betelor in actiune . In cazul in care un concurent are mai mult de 3 bete active(in actiune) Este Eliminat.

Concurentilor le este permis sa aiba drept insotitori sotiile/prietenele, doar ca acestea nu au voie sa participe la nici o activitate legata de pescuit. Gen: ajutor la minciog, manipularea pestelui de nici un fel, nadit, incarcat de bulgari(rachete prastii, spomb), preparatul nadei.

Orice comportament nesportiv va fi drastic sanctionat, putand duce la eliminarea fara drept de contestatie a concurentului din competitie .
In situatia in care pe perioada desfasurarii concursului se constata o problema privitoare la membrii participanti, aceasta se aduce imediat la cunostinta arbitrilor/organizatorului si este strict interzisa rezolvarea acesteia intre participanti.
Consumul excesiv de alcool este interzis pe perioada desfasurarii concursului, persoanele in stare de ebrietate pronuntata putind fi eliminate din competitie.
Este obligatorie pastrarea curateniei pe toata durata concursului iar dupa terminarea lui este obligatorie lasarea standului in conditii perfecte de curatenie.
Fiecare concurent va trebui sa cunoasca si sa respecte acest regulament .
ORICE SITUATIE NEPREVAZUTA DE ACEST REGULAMENT VA FI SOLUTIONATA DE COMISIA DE ARBITRII/ORGANIZATORI SI SE VA RESPECTA INTOCMAI .

CANTARIREA CAPTURILOR
Imediat dupa capturare si scoaterea carligului din gura pestelui este obligatorie folosirea spray-ul sau substanta antiseptica din dotare in vederea dezinfectarii pestelui .
Cantarirea se va efectua cu un singur cantar si o singura saltea pentru cantarirea pestelui , de catre arbitrii .
Pana in momentul cantaririi , concurentii trebuie sa lase capturile in apa in conditiile amintite mai inainte . Dupa cantarire , captura se elibereaza cu grija in apa . Arbitrul/arbitrii vor urmari daca eliberarea se face in conditii optime .
Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire . Nici o reclamatie ulterioara semnarii fisei in ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit nu se mai ia in considerare .
Cantarele si saltelele vor fi prezentate participantilor la sedinta tehnica.
La cantarire OBLIGATORIU trebuie sa fie prezent un vecin de stand in postura de martor.

PENALIZARI /SANCTIUNI :
Pentru nerespectarea regulilor cu privinta la pescuit, nadire, manipularea pestelui, etc se aplica la prima abatere o penalizare de 1 punct din totalul de puncte cumulate din cele doua clasamente la sfarsitul competitiei. La a doua abatere se aplica o penalizarea de 3 puncte. Pentru comportament nesportiv se aplica la prima abatere o penalizare de 3 puncte, la urmatoarea abatere urmand eliminarea din concurs.

STABILIREA CLASAMENTULUI
Pentru fiecare concurent se vor folosi doua fise . Una care ramane permanent la concurent si cealalta la arbitru/arbitrii. Periodic concurentii vor fi informati privind evolutia concursului din punct de vedere al capturilor.
Pe baza fiselor individuale se vor intocmi cele doua clasamente, tinand cont de greutatea totala de peste capturat si de cantitatea cumulata a celor mai mari 3 pesti prinsi.
Cea mai mare captura se cumuleaza cu cantitatea totala de peste prins si conteaza si la cantarirea celor mai mari 3 pesti prinsi.

CONTESTATII
Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, concurentul primeste garantia inapoi.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 12:34 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Contul unde se poate depune taxa este:
RO96BTRL00501201i65146XX - titular, Nistea Cosmin
Cu mentiunea: Taxa sau avans concurs Xtremecarpcup ed IV.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 12:51 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Feb 05, 2014 6:23 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric
Chereches Rares Razvan


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Feb 06, 2014 9:28 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric
Chereches Rares Razvan
Rob Florin - nimitz


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Feb 17, 2014 12:19 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric
Chereches Rares Razvan
Rob Florin - Nimitz
Albinaru Gabriel
Toderas Bogdan


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Feb 17, 2014 1:35 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 19, 2013 5:51 pm
Mesaje: 259
Felicit organizatorul pt initiativa de a face un concurs individual. Stiu ca mai exista un concurs anual pe Doripesco similar. Pacat ca este atat de departe de Bucuresti lacul Sisterea si costurile sunt mult prea mari (pt mine cel putin) pt ca mi-ar fi placut sa imi masor si eu fortele cu voi..


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Feb 17, 2014 3:34 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Multumesc. Sunt cativa kilometrii intradevar de la Bucuresti, dar daca ai un diesel nu stiu daca consuma foarte mult. Nu pot sa-ti spun consumul dar cu un maps.google.com se poate afla distanta exacta.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Feb 24, 2014 10:25 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista participanti:

Cabulea Paul - achitat avans

Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric
Chereches Rares Razvan
Rob Florin - Nimitz
Albinaru Gabriel
Toderas Bogdan
Petrica Ionut


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Mar 17, 2014 3:03 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 07, 2013 9:02 am
Mesaje: 94
Localitate: Oradea
Lista participanti:

Cabulea Paul - achitat avans

Lista de intentie:

Corbut Romeo
Sibianu Horatiu
Apati Alexandru - Target Baits
Cristi Milovan -Target Baits
Lovas Norbert - Target Baits
Pop Cristian
Bungo Patric
Chereches Rares Razvan
Rob Florin - Nimitz
Albinaru Gabriel
Toderas Bogdan
Petrica Ionut
Tiba Lucian


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: