CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Tamburi de rezerva pentru mulinete Shimano JDM
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=4503
Pagina 1 din 1

Autor:  Vlad Pavlovici [ Mie Feb 03, 2021 11:44 am ]
Subiectul mesajului:  Tamburi de rezerva pentru mulinete Shimano JDM

De cativa ani, Shimano a inceput sa comercializeze in Europa din ce in ce mai multe mulinete produse initial doar pentru piata japoneza. Termenul sub care sunt cunoscute modelele pentru piata japoneza este JDM, de la "Japan Domestic Market" sau "Japan Domestic Models". Mulinetele JDM seamana foarte mult cu cele europene, dar exista si diferente. Mulinetele europene au de obicei tambur de rezerva, clips pe tambur, oscilatie lenta sau frana rapida. Mulinetele JDM de obicei nu le au. Cu toate ca nu le au, tind sa fie mai scumpe.

Mulinetele JDM sunt in principiu fabricate in Japonia, dar nu e o regula. Un caz interesant e Shimano Bull's Eye, o mulineta produsa in patru variante, din care doua se vand si in Europa. Variantele cu tambur long cast mare, cum e Bull's Eye 9120 (echivalent cu marimea 14000 in Europa), sunt produse in Japonia. Modelele cu tambur long cast mic, cum e Bull's Eye 5050 (echivalent cu marimea 5500 in Europa), sunt produse in Malaezia. Toate sunt insa modele JDM.

Sunt pescari care prefera mulinetele JDM - cum ar fi Bull's Eye, Fliegen sau Surfleader - din diverse motive, desi sunt mai scumpe si nu au unele dintre facilitatile cu care suntem obisnuiti la mulinetele europene. Unii dintre ei vor sa cumpere si tamburi de rezerva - si cu asta ajung la subiectul acestui mesaj. Tamburii mulinetelor JDM nu sunt disponibili in mod curent. Pot fi adusi doar pe comanda, iar termenul de livrare e mai lung decat la comenzile obisnuite pentru tamburii de rezerva de la mulinetele europene. In plus, la fel ca si mulinetele JDM, tamburii costa in general mai mult decat echivalentul european.

De aceea, e recomandabil ca pescarii sa apeleze la tamburii de rezerva de la modelele europene (daca se potrivesc), care sunt mai ieftini si mai usor de obtinut. 

Fişiere ataşate:
Tambur Shimano Bull's Eye 9120.jpg
Tambur Shimano Bull's Eye 9120.jpg [ 102.35 KiB | Vizualizat de 2045 ori ]

Autor:  Alin Galbenu [ Joi Mar 11, 2021 9:32 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Tamburi de rezerva pentru mulinete Shimano JDM

Salut Vlad.
Pentru PA Spin Power 2013, ai idee ce tamburi se potrivesc? Am incercat cu Ultegra Ci4 XTB, model care seamana extrem de mult, intra pe ea insa fluturele este mai mic si nu intra pe tambur.

Autor:  Vlad Pavlovici [ Joi Mar 11, 2021 10:38 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Tamburi de rezerva pentru mulinete Shimano JDM

Alin, imi pare rau, nu stiu ce tambur ar putea fi compatibil cu Power Aero Spin Power 2013.

Shimano nu da informatii despre felul in care tamburii unor mulinete se potrivesc pe alte mulinete. Poti sa verifici compatibilitatea doar daca ai mulinetele. Modelul Power Aero Spin Power 2013 n-a fost disponibil in Romania, asa ca n-am avut cum sa verificam ce tambur i s-ar potrivi.

Autor:  Alin Galbenu [ Sâm Mar 13, 2021 5:46 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Tamburi de rezerva pentru mulinete Shimano JDM

De avut, le am. Dar nu am gasit pana acum un model sa intre perfect. Doar cele facute custom la MV Spools.
Multumesc pentru raspuns.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/