Zig-Rig

myles-gascoyne.jpg Myles Gascoyne

Myles Gascoyne este un profesionist al pescuitului la crap. Are studii de specialitate in domeniul pisciculturii, conduce propria sa scoala de pescuit, Carp School, colaboreaza cu numeroase reviste de prestigiu si este realizator de filme TV. Participa frecvent la concursuri, in cadrul campionatului national. Este consultant pentru firme importante ca Solar, Korda, Free Spirit sau Ultima UK.

Data: 02 martie 2014 0 comentarii

MONTURA PENTRU ZIG RIG

 

A doua mare problema cu zig-rig-uri, cand forfacul trece de o anumita lungime, de obicei cand e mai lung de 1,5m, este cum il arunci. Avand un forfac atat de lung, e greu de aruncat fara sa risti sa se agate sau sa se incurce. Din fericire, problema e usor de rezolvat. Daca prinzi carligul de saculetul de PVA de care vorbeam mai devreme, montura nu se mai incurca, iar lungimea forfacului e redusa la jumatate, pentru ca forfacul e pus in doua. Fiind prins in sacul solubil, carligul nu mai are cum sa se agate, deci poti sa arunci linistit.

Myles_Gascoyne_Zig_Rig_2

Daca nu vreti ca restul pescarilor sa stie ce faceti, metoda cu saculet solubil e cu atat mai buna, pentru ca da impresia ca pescuiti cu un sac solubil obisnuit si nimeni nu intelege de ce prindeti mai mult decat altii. Mi s-a intamplat exact lucrul asta la un concurs de calificare din cadrul campionatului national, pe un carpodrom cu foarte mult peste. Foloseam metoda pe care am explicat-o aici, iar partenerul meu nadea suplimentar cu spodul deasupra zig-rig-ului. Am ajuns sa prindeam atat de bine, incat ne-am trezit ca unii concurenti vin in standul nostru sa vada cu ce dam. Am incercat frecvent metoda pe lacuri cu densitate mare de peste si da rezultate de fiecare data, dar am reusit sa prind cu ea si crapi mari pe lacuri mai grele si mai putin populate.

Myles_Gascoyne_Zig_Rig_1

In concluzie, folosind un simplu saculet solubil de pastura Up & Down si o montura cu agrafa speciala (PVA Bag Swivel de la Solar) in locul obisnuitului clips pentru plumb pierdut, puteti rezolva cele mai mari probleme din pescuitul la zig-rig si veti avea partide foarte reusite chiar si in conditii grele, cand pestele nu se hraneste pe substrat.

 

Traducere de Vlad Pavlovici

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Lacul Varlaam Claumar Baitshop 3 Doctor Fishing Reclama 3 BigFish