Zig-Rig

myles-gascoyne.jpg Myles Gascoyne

Myles Gascoyne este un profesionist al pescuitului la crap. Are studii de specialitate in domeniul pisciculturii, conduce propria sa scoala de pescuit, Carp School, colaboreaza cu numeroase reviste de prestigiu si este realizator de filme TV. Participa frecvent la concursuri, in cadrul campionatului national. Este consultant pentru firme importante ca Solar, Korda, Free Spirit sau Ultima UK.

Data: 02 martie 2014 0 comentarii

NADIREA PE ZIG-RIG

E dincolo de orice indoiala ca pescuitul la zig-rig e o metoda fantastica pe toata durata anului, dar e cu atat mai eficienta in momentul in care pestele nu se hraneste pe substrat, ci mai mult intre ape. Unii pescari sunt, pe buna dreptate, adepti convinsi ai pescuitului la zig-rig, in timp ce altii sunt mai curand sceptici sau preocupati de aparenta lui dificultate. Poate ca exagerez putin, dar in orice caz sunt destui cei care vad mai curand problemele pe care le pune pescuitul la zig-rig, decat rezultatele pe care le aduce - si, ca atare, ezita sa-l incerce, neavand decat de pierdut prin faptul ca ignora un stil de pescuit atat de productiv.

Myles_Gascoyne_Zig_Rig_3

Daca va incadrati in aceasta categorie, a celor care au retineri fata de pescuitul la zig-rig, poate ca articolul de fata va reusi sa va schimbe optica. Daca va incadrati in categoria celor care l-au adoptat deja, poate ca veti gasi in acest articol cateva idei cu ajutorul carora sa va perfectionati stilul. Mi-ar placea sa cred ca toata lumea ar putea castiga ceva util. Indiferent de nivelul la care sunteti, as vrea sa va dau cateva sugestii si sa lamuresc cateva dintre cele mai importante aspecte ale pescuitului la zig-rig.

Myles_Gascoyne_Zig_Rig_6

Cea mai mare neliniste pentru multi - lucru care este, in acelasi timp, si cea mai mare bariera in calea adoptarii acestui stil de pescuit - este ca pescuitul la zig-rig pare sa se bazeze pe hazard, ca e un pescuit "la noroc". Cum ar putea un pop-up mic si cu atat mai putin o bucatica de spuma flotanta, stand undeva intre ape, sa atraga pestele? Si totusi il atrag. Trebuie spus, insa, ca il atrag mult mai bine daca reusesti sa creezi o zona nadita in jurul acestui pop-up sau acestei bucatele de spuma. Nadirea se poate face cu racheta (nada trebuie sa fie foarte umeda si pastoasa, ca o ciorba), dar exista anumite dezavantaje in asta - racheta face galagie, nada semi-lichida te stropeste din cap pana in picioare si nici nu ai intotdeauna o mare precizie. Iar in sezonul rece te intereseaza sa nu nadesti mult, deci racheta nu te avantajeaza.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma