Testarea firelor

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Este unul dintre foarte putinii pescari competenti care pun la dispozitia publicului informatii de calitate fara sa aiba niciun interes comercial. 

Data: 03 iunie 2019 1 comentariu

MODIFICAREA PARAMETRILOR

 

De ce este important sa stim daca si cat se modifica parametrii dupa ce firul a stat in apa? Din simplul motiv ca pestii sunt in apa si firele noastre stau in apa, intr-o singura partida, ore si chiar zile in sir. As putea spune ca acestia sunt parametrii care ne intereseaza cel mai mult deoarece, desi sunt masurati si determinati in conditii de laborator, sunt cei mai apropiati de conditiile reale de utilizare. Ne intereseaza sa stim daca, de exemplu, rezistenta la rupere a firului scade, dupa ce firul a stat in apa. Daca se poate, vrem sa stim si cu cat scade. Pentru cei care pescuiesc lansat la distante extreme, este util sa stie daca monofilamentul isi modifica diametrul, alungirea sau greutatea in timpul partidei de pescuit. Pe baza acestor informatii isi pot stabili strategia pentru sesiunile lungi de pescuit, astfel incat sa poata ajunge la distantele dorite pe intreaga durata a partide. Mai mult, in functie de calitatea materialului din care sunt realizate, asa cum arata masuratorile, unele fire sunt afectate de apa mai mult decat altele.

Testarea_firelor_1

Pentru incheiere m-am gandit initial sa reiau concluziile din video deoarece sunt aspecte foarte importante care nu trebuie scapate din vedere, dar am decis sa evit riscul de a-i plictisi pe cei care au vizionat integral materialul. Totusi, atrag si aici atentia deoarece este important sa retinem ca, in utilizarea reala, pe masura ce se vor aduna partidele pe pescuit, performantele firelor vor scadea. Cat de mult si cat de repede scade rezistenta firului este greu de spus deoarece fiecare partida are particularitatile sale (durata, conditiile meteo, numarul drilurilor, fortele aplicate asupra firelor etc.). Sa nu uitam ca firele fac parte din categoria "consumabile" si de aceea trebuie inlocuite periodic, ca sa nu ne para rau de pestii pierduti.

Testarea_firelor_2

Mai spun doar ca, asa cum vom constata, sunt diferente - mai mici sau mai mari - intre valorile masurate si cele existente pe rola firului. Cum interpretam asta? Probabil ca prima reactie va fi sa nu cumparam firele care au rezultate slabe si, prin urmare, sa ne orientam spre acelea la care masuratorile au confirmat sau au depasit caracteristicile indicate de producator. Totodata, probabil vor fi si pescari care vor ramane fideli brandului sau categoriei de pret cu care s-au obisnuit, chiar daca rezultatele arata ca firele preferate nu sunt asa cum credeau. Oricum ar fi, ceea ce conteaza pentru pescar este ca va sti pe ce a dat banii si ce asteptari realiste sa aiba de la firele care stau intre el si peste.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Dragos

9 iunie 2019

Nu pot posta comentariu pe blog, dar pot aici. O observatie: Trabucco XPS Velvet Procast de 0.28 aparent apierdut in greutate dupa 48h de stat in apa. (0.002g)

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish