Strategii de prenadire

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 13 februarie 2017 0 comentarii

LOCUL SI NADA

 

Articol de Scott Lloyd. Scott Lloyd este consultant Sticky Baits si Korda. 

 

Articol publicat cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

 

Alege corect locul. Trebuie sa ai mare grija cand alegi un loc pe care sa-l prenadesti. Nada costa bani si nu vrei sa-ti cheltuiesti banii prenadind in beneficiul altui pescar. Pentru prenadire, caut standuri care sunt rareori pescuite si chiar locuri pe care in general nu se prinde. Uneori, exista cate un stand neproductiv care se invecineaza cu standuri productive. Standul din stanga si standul din dreapta dau rezultate, dar standul din mijloc, nu. E un stand ideal pentru prenadire pentru ca e clar ca pestii sunt in zona, insa nimeni nu-l pescuieste. Vantul joaca un rol important pe lacurile pe care le frecventez. Daca pot prenadi o zona batuta de un vant cald sau ferita de un vant rece, sunt convins ca am o carte castigatoare.

Strategii_de_prenadire_2

Marcheaza si noteaza locul. Dupa ce ai gasit un loc de care esti multumit, masoara exact - punand firul pe doi picheti - distanta la care urmeaza sa nadesti si sa pescuiesti. Masuratorile nu sunt necesare doar in cazul in care pescuiesti undeva langa mal, dar altfel iti vor fi de mare ajutor. Cand termini cu prenadirea si incepi pescuitul, va fi suficient sa arunci lansetele doar cu boiliesul de carlig in montura, fara alta nada. Pescuiesti cat mai discret, nu agiti locul, ceea ce iti va mari sansele de a prinde peste. In plus, daca te spioneaza cineva, ii va greu sa inteleaga unde pescuiesti si ce faci. Indiferent pe ce loc pescuiesc, imi notez locurile bune pe care le-am gasit, ca sa le pot folosi si cu alta ocazie. Daca ajung pe lac si vad pestii sarind pe o anumita zona, ma uit in agenda, verific ce locuri bune stiu pe zona respectiva, desfac lansetele si imi arunc monturile pe locurile care ma intereseaza.

Strategii_de_prenadire_7

Pelete si spartura de boilies. Daca vreau sa-mi formez un loc, caut o zona vizitata de crapi si incerc sa gasesc fie un loc mic cu substrat tare, fie unul cu putina iarba. Dupa ce l-am gasit, incep sa-l prenadesc cu seminte, pelete de bloodworm si spartura de boilies. La inceput, nu nadesc cu multe boiliesuri, consider ca pestii mici vor veni pe zona nadita inaintea crapilor. Vreau sa am insa pe locul nadit aroma foarte placuta a boiliesurilor de Krill de la Sticky Baits si pentru asta folosesc spartura de boilies. Fiind ceva mai greu pentru peste sa curete complet un loc pe care s-a nadit cu spartura, cred ca aroma sta mai mult pe vad decat daca as nadi cu boiliesuri intregi, care ar fi mancate mai repede. Am constatat ca, daca nadesc in felul asta cateva saptamani, pestii aproape ca ajung sa lustruiasca locul nadit, il curata imediat si complet. Aici ai un mare avantaj daca ai cum sa folosesti barca pentru nadire; poti sa verifici daca nada a fost mancata. In ultimul timp, am prenadit un loc cu cate o galeata de nada pe saptamana. Nadesc si noaptea, daca e necesar. Stiu ca pestii vin pe nada imediat ce le-o arunc. Locul s-a curatat si am inceput sa nadesc cu mai multe boiliesuri decat la inceput - si vad mai multi crapi in zona.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma