Lansete pe comanda

victor-costache.jpg Victor Costache

Victor Costache este un pescar specializat in pescuitul crapilor mari. Prefera lacurile cu un anumit grad de dificultate. Pasionat de aspectele tehnice, stiintifice ale pescuitului. Autor de articole pe diverse teme de pescuit la crap. Realizator al seriilor de filme "Pescuitul crapului" si "Produse sub lupa", in colaborare cu magazinul MarelePescar.

Data: 21 decembrie 2017 0 comentarii

ELEMENTELE UNICE

 

In prezent am doua seturi de patru lansete lucrate de Chris Orme la un an distanta, unul exclusiv pentru pescuitul din mana si unul exclusiv pentru pescuitul plantat. Cand am luat decizia sa ma despart de lansetele pe care le aveam, am luat legatura cu cativa rod-builderi din UK si, dupa primele mesaje schimbate, in "finala" au ajuns Mark Tunley si Chris Orme. Ca sa iau o decizie, m-am gandit sa discut cu amandoi in paralel. Astfel, beneficiam de experienta amandurora, sperand ca la final pretul sa fie elementul care sa incline balanta. Nu s-a intamplat asa deoarece Mark mi-a spus ca livreaza doar in UK si atunci am renuntat la ideea de a lucra cu el. Astfel, am ajuns sa discut cu Chris Orme si dupa ce am schimbat 51 de e-mail-uri (le-am numarat!), am finalizat specificatia lansetelor pentru pescuitul din mana. A fost o experienta aparte care mi-a aratat cat de important este sa interactionezi cu cineva care are o vasta experienta. De la blanc si componente si pana la felul in care arata lanseta in final, indrumarile de care am beneficiat si din care am invatat mult au o valoare foarte mare pentru mine. In urma discutiilor cu Chris, mi-a fost clar ca nu dai banii doar ca sa-ti puna cineva inelele, mandrina si manerul pe blanc, ci sa primesti si acele sfaturi si recomandari care sa te ajute sa-ti construiesti lanseta pe care ti-o doresti si sa obtii elementul de unicitate. De remarcat si disponibilitatea de care a dat dovada Chris pe parcursul procesului. Prin comparatie, la o lanseta de serie, nu vad ce magazin ar putea aloca atat timp ca sa raspunda la zeci de emailuri din partea unui client care nu e nici macar cert, e doar un client posibil.

Lansete_pe_comanda_3

Pentru al doilea set de lansete, avand experienta de la setul anterior, ma asteptam ca lucrurile sa mearga mai repede. Discutiile cele mai multe au fost in jurul blancului deoarece cautam o combinatie imposibila, din categoria "nici prea prea, nici foarte foarte". Voiam un blanc cat mai subtire, dar in acelasi timp cu rezerva de putere. Dar sa nu fie foarte puternic. Si nici foarte rigid. Dar nici prea bland. Simplu, nu? De data aceasta au fost necesare 99 de e-mail-uri pentru a definitiva specificatia lansetelor. Inca o data, experienta rod-builderului a fost elementul cheie si am aflat iarasi multe lucruri noi. Trebuie spus ca la ambele seturi, in timpul discutiilor, am avut indoieli pe care Chris fie ca mi le-a eliminat, fie ca mi le-a confirmat, ajutandu-ma de fiecare data sa fiu impacat cu decizia luata. Totodata, pe langa consilierea tehnica (blanc, inele, mandrina), cand a venit vorba de designul lansetei, am avut si eu propriile idei. Pentru unele dintre ele mi-a explicat cu argumente ca nu ar fi potrivite si, avand incredere in el, am mers pe mana lui. Spre deosebire de mine, stia de la bun inceput ca nu vor arata bine. M-am convins ca avea dreptate cand am vazut lanseta in forma finala si mi-am imaginat-o cu acele kitsch-uri - acum le pot spune asa - pe care i le cerusem initial.

Lansete_pe_comanda_10

Lucrurile discutate pana aici sunt o prezentare a procesului prin care trece clientul in relatia cu un rod-builder. Informatiile pe care le primesti pe parcurs sunt interesante si inedite, de aceea notez in continuare cateva lucruri care pot fi utile si pentru altii. In cazul meu, primul subiect a fost alegerea blancului. Pentru lansetele de plantat, aveam in vedere doua blancuri pe care le vazusem pe lansete de serie. Discutand despre ele, Chris mi-a propus un al treilea blanc, pe care nu-l cunosteam. In final, am ales blancul lui, datorita informatiilor pe care mi le-a pus la dispozitie despre toate cele trei blancuri: greutatea fiecarui segment in parte, diametrul de la baza si varful fiecarui segment, conicitatea fiecarui segment si lansetei in ansamblu, puterea pe segmentul de varf, puterea pe talon si actiunea. In cazul lansetelor pentru pescuit din mana, aveam in vedere trei blancuri. Alegerea s-a facut destul de repede. Totusi, si aici am avut o mica discutie. Blancul pentru care am optat era disponibil in doua variante, cu segmentul de varf avand plasa de carbon (fagure) pe toata lungimea sau cu plasa de carbon pe trei sferturi. Varianta cu plasa de carbon pe toata lungimea era mai scumpa, dar ceea ce ma interesa era daca sunt diferente in aruncare. M-a asigurat ca nu este nicio diferenta si, din moment ce imi placea modelul cu plasa de carbon pana in varf, am optat pentru aceasta varianta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma