Fishmeal sau birdfood?

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 14 februarie 2017 0 comentarii

KRILL IN SEZONUL CALD

 

Articol de Adam Smith. Adam Smith este consultant Sticky Baits si Korda. 

 

Articol publicat cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

 

De 15 ani si mai bine, incepand din aprilie pana in noiembrie, am pescuit cu boiliesuri de tip fishmeal, pe baza de faina de peste. Cred ca sunt cea mai buna nada posibila, mai ales in lunile de vara. (N.trad. Pentru a intelege corect aceasta observatie legata de randamentul boiliesurilor vara, e important de tinut cont ca verile in Anglia sunt mai racoroase decat cele din Romania.) Chiar si in anii in care luna aprilie se intampla sa fie rece, mi se pare totusi ca metabolismul crapului functioneaza mai rapid, iar pestii incep sa se hraneasca bine si sa caute mancare adevarata. In perioada asta, nu e necesar sa nadesti in cantitati mari, dimpotriva, secretul e sa nadesti putin. Cand incepe sezonul, nadesc cu cantitati mici in diverse zone ale lacului pe care pescuiesc. Crapii nu vor putea sa consume multa nada de la bun inceput, de aceea le dau cate o gustare ca sa le deschid apetitul.

Fishmeal_sau_birdfood_8

In ultimele sezoane, am avut norocul sa pot folosi o barca pe lacul pe care am pescuit in majoritatea timpului si, datorita ei, am vazut lucruri incredibile. N-am nicio indoiala ca un boilies cum e Sticky Baits Krill iti aduce un mare avantaj in sezonul cald - mai ales daca dai dupa peste mare. Am vazut pestii pur si simplu curatand locurile pe care se hraneau. La inceput, locurile erau mici petice curate intr-o mare de iarba, iar in final ajungeau sa aiba cativa metri patrati, ai fi putut sa parchezi un camion pe ele. Partea cea mai frumoasa la un boilies cum e Sticky Baits Krill este ca pestii ajung sa devina dependenti de el. E un boilies cu un continut ridicat de proteine si grasimi, exact ce le trebuie crapilor cand metabolismul lor functioneaza la parametri optimi.

Fishmeal_sau_birdfood_2

Am observat ca, de-a lungul anilor, din ce in ce mai multe firme de nada au inceput sa scoata boiliesuri pe baza de faina de alune si proteine lactice, pe care le prezinta ca fiind "nava-amiral" a firmei si recomanda sa fie folosite pe tot parcursul sezonului. Dupa parerea mea, lucrul asta nu face decat sa ii avantajeze pe cei care folosesc vara boiliesuri pe baza de faina de peste, care sunt incomparabil mai bune, in special daca urmaresti crapi mari. In sezonul rece, prefer boiliesuri mai putin consistente si fara faina de peste, de asta aleg un boilies pe baza de birdfood si proteine lactice. Boiliesurile de genul asta sunt mult mai usor digerabile. Proteinele lactice din reteta lor sunt foarte importante atat pentru continutul de proteina, cat si pentru solubilitate si pentru capacitatea nadei de a-si dispersa atractantii in apa cat mai bine. Colaborez cu Sticky Baits de patru ani si stiu ca e o firma meticuloasa si atenta la procentul de proteina din boiliesurile pe care le produce. In general, majoritatea boiliesurilor pe baza de birdfood au un continut de proteina scazut, insa Manilla, cel mai nou boilies produs de Sticky Baits pe baza de birdfood si proteine lactice, are peste 45% proteina. Se poate pune intrebarea: de ce ar putea fi important continutul de proteina din boilies intr-o perioada a anului (iarna) in care crapii aproape ca nu se hranesc?

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma