Farfuria cu boilies

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 23 decembrie 2015 0 comentarii

CANTITATE VS CALITATE

 

Alt argument in favoarea nadirii economice e ca, pe unele lacuri, nu incepi un vad de la zero, ci mostenesti o situatie creata de pescarul care a stat pe vad inaintea ta. Daca a nadit abundent, e posibil ca o parte din nada sa-ti fi ramas si tie. Ca atare, multi isi incep partidele cu nadiri prudente si pot continua cu ele pana la sfarsit.

Farfuria_cu_boilies_16

Ce presupune nadirea pentru fiecare peste in parte? In primul rand, o localizare buna. Metoda functioneaza doar daca localizarea este corecta, pentru ca nu te poti baza pe cantitati de nada care sa cheme pestele sau sa-l intercepteze de la distanta. Localizarea se face cu mijloacele cunoscute, cel mai avantajoase instrumente fiind sonarul si prodding stick-ul, care te ajuta cu atat mai mult in cazul plantarii pe structuri mici, unde precizia e esentiala. In al doilea rand, folosirea unei nade cat mai selective, de preferat boiliesuri. Unii adauga si seminte sau pelete, altii nadesc numai cu boilies. Argumentul lor este ca urmaresc doar crap mare, care poate fi reticent fata de agitatia creata de pestele mic, in cazul nadirii cu seminte. Pentru diversitate, se pot combina doua, trei tipuri de boilies. Sau se poate nadi cu un singur fel de boilies, prezentat in mai multe feluri: intreg si spart, mic si mare, uscat si proaspat. Doza de nada va fi de 10-20 de boiliesuri pe o montura. Se nadeste grupat, in jurul monturii. Nu se nadeste de intretinere. Farfuria de nada se reface doar daca ai trasatura, iar portia de nada e calculata sa fie atat cat ar manca un singur peste. Il prinzi si treci la urmatorul. Ultimul lucru important: rabdare. Nu e o strategie pentru pescari grabiti. Iti poate lua una sau doua zile pana incepi sa prinzi. Totusi, din momentul in care locul incepe sa produca, poti avea trasaturi cu o frecventa multumitoare.

Farfuria_cu_boilies_3

S-ar putea crede ca strategia nadirii punctuale si economice e recomandata mai ales atunci cand pestele se hraneste slab. Da, e utila in acest caz, fiindca stii sigur ca nu ii dai pestelui prea multa nada, dar functioneaza si in cazul unui crap care se hraneste cu pofta. In loc sa arunci kilograme de nada si sa astepti ca pestele sa le consume, nadesti putin si des. E o nadire mai eficienta. Are totusi si un dezavantaj: muncesti mai mult. Economia - ca si frumusetea - cere sacrificii.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma