Efectul pH-ului

ken-townley.jpg Ken Townley

Pescar de crap celebru si scriitor profesionist. Pescuieste la crap de la sfarsitul anilor 60. Incepand din anii 80, colaboreaza cu zeci de reviste din Marea Britanie si restul Europei. A publicat mai multe carti pe teme de nada. Cea mai cunoscuta este "The Beekay Guide to Carp Baits". In calitate de consultant, a colaborat cu firme de anvergura ca Daiwa sau Fox. In prezent, este consultant pentru Haith's si Nutrabaits. 

Data: 04 iunie 2013 0 comentarii

PROPRIETATILE APEI

 

Acest articol se adreseaza doar aparent pescarilor crap, de fapt orice pescar de apa dulce ar putea fi interesat de subiect. Daca vreti sa intelegeti pestii si felul in care reactioneaza la anumiti stimuli, trebuie sa intelegeti apa. Cu totii credem ca stim care sunt proprietatile apei, anume ca e incolora, insipida, inodora, ca poate dizolva aproape orice (cu timpul) si ca se gaseste in fiecare organism viu de pe planeta. Polaritatea apei ii permite sa stabileasca legaturi cu alte molecule, cum sunt acizii grasi, amino acizii, sarurile simple si alte substante acide - si aici intram in domeniul pescuitului la crap. Moleculele de apa formeaza legaturi cu aceste substante si, chiar daca aceste legaturi pot fi slabe, ele conduc la multe alte proprietati unice. Nu in ultimul rand trebuie amintita capacitatea lor de a transmite "mesaje" in mediul apei inconjuratoare.

Proteine predigerate 5

Apa e un solvent excelent, in special pentru multi dintre atractantii pe care ii folosim la crap. De asemenea, apa permite o multime de interactiuni unice cu sarurile, cu lipidele, cu proteinele si cu acizii nucleici. Moleculele hidrofile (adica iubitoare de apa) sunt substante care se dizolva usor in apa. Sunt compuse din ioni care atrag moleculele de apa, care inconjoara fiecare ion si il transfera intr-o solutie. Tot ele sunt atrase de incarcatura pozitiva sau negativa a fiecarui ion si se dizolva fiindca formeaza legaturi cu hidrogenul din moleculele de apa inconjuratoare.

Proteine predigerate 11

Se pot forma legaturi ale hidrogenului si intre proteine si lipide, iar multe substante, cum ar fi sarea sau zaharul, se dizolva in apa. Moleculele lor se separa una de alta, fiecare fiind inconjurata de molecule de apa. Cand o substanta se dizolva intr-un lichind, amestecul rezultat se numeste solutie. O trasatura comuna celor mai eficace arome si atractanti (mai ales aromele bazate pe un compus chimic numit glicerol) este ca pot forma o solutie cu apa datorita legaturilor polare. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma