Birdfood

ken-townley.jpg Ken Townley

Pescar de crap celebru si scriitor profesionist. Pescuieste la crap de la sfarsitul anilor 60. Incepand din anii 80, colaboreaza cu zeci de reviste din Marea Britanie si restul Europei. A publicat mai multe carti pe teme de nada. Cea mai cunoscuta este "The Beekay Guide to Carp Baits". In calitate de consultant, a colaborat cu firme de anvergura ca Daiwa sau Fox. In prezent, este consultant pentru Haith's si Nutrabaits. 

Data: 27 februarie 2014 0 comentarii

CE ESTE UN BIRDFOOD

 

Cu multa vreme in urma, cand boiliesurile erau inventate in Marea Britanie si incepea istoria moderna a nadelor de crap, primele mixuri de boilies specializate aveau in compozitie ingrediente folosite pentru hrana pasarilor de colivie. Mixurile acestea au primit numele generic de birdfood (in traducere, hrana pentru pasari), datorita ingredientelor respective. Astazi,  dupa zeci de ani de la aparitie, birdfood-urile raman unele dintre cele mai populare boiliesuri, fiind relativ ieftine in comparatie cu alte tipuri de boilies, fiind usor digerabile si foarte atragatoare pentru crap.

Birdfood_11

La inceput, multi pescari isi faceau mixul dintr-o combinatie de doua, trei tipuri de birdfood, (n.trad. Termenul de birdfood are un dublu sens in engleza: poate desemna atat ingrediente pentru hrana pasarilor de colivie folosite in mix, cat si mixul produs pe baza acestor ingrediente. Cititorul va trebui sa deduca din context cand e vorba de ingrediente si cand e vorba de mix.), peste care puneau gluten de grau, peste care turnau o doza buna de aroma si indulcitor. Astfel de boiliesuri prindeau crap si ele, atat ca numai pe termen scurt. Dozele mari de aroma aproape ca garantau ca, nu dupa mult timp, boiliesurile vor fi ineficace. Primele mixuri de tip birdfood, pe baza de hrana pentru pasari, erau de fapt nade de mare atractie si, ca intotdeauna acolo unde intervine un exces de aroma, pestelui nu-i trebuia mult sa refuze boiliesurile, in loc sa fie atras de ele. Pentru crap, mixurile de tip birdfood au ajuns rapid sa fie asociate cu un nivel excesiv de aroma, folosit de majoritatea pescarilor, si in consecinta au devenit mai putin prinzatoare.

Birdfood_4

Astazi, avem o viziune mai luminata asupra acestor mixuri. Multe mixuri de tip birdfood nu contin numai combinatii de birdfood-uri, ci si surse de proteina bine alese sau diversi aditivi si lianti foarte buni sau suplimente de vitamine si minerale, pentru a da boiliesurilor o valoare nutritiva mai consistenta. Atractia poate fi sporita folosind arome si aditivi, dar la un nivel redus. Cu ajutorul tuturor acestor ingrediente, un birdfood obisnuit, considerat boilies de atractie in mod obisnuit, poate fi transformat intr-un boilies mult mai rafinat, cu valoare nutritiva, eficient si pe termen lung.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma