Belachan de la A la Z

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 05 iunie 2014 0 comentarii

CE ESTE BELACHANUL

 

Belachanul e un condiment popular in Asia de sud-est, unde circula sub diverse nume (belacan, kapi, trassie, terasie) de la o tara la alta. E produs din crevete fermentate, amestecate cu sare, si e pregatit in prima instanta sub forma de blocuri solide, uscate. Blocurile de belachan sunt forma cea mai cunoscuta a condimentului si se gasesc pe scara larga, inclusiv in comunitatile asiatice din multe tari europene. In domeniul nadelor, belachanul e cunoscut de cateva decenii, dar a ramas secret multa vreme, tocmai pentru ca este atat de eficient. E un atractant natural foarte puternic (lucru care pleaca de la faptul ca e un produs de fermentatie), cu aplicatii universale - de la retete de boilies la pelete, pasturi sau seminte.

Belachan_de_la_A_la_Z_7

In anii 90, belachanul a intrat in sfarsit in domeniul informatiei publice, iar CC Moore este probabil firma care i-a acordat cea mai mare atentie, furnizand belachan atat sub forma comuna, de bloc solid, cat si sub forme mai greu de procurat pentru pescarul obisnuit, dar mai eficiente in anumite nade, de pudra si lichid nutritiv. De aici ideea unei conversatii cu Ian Moore, proprietarul si directorul firmei, despre acest ingredient exceptional, dar al carui potential e inca insuficient cunoscut.

Belachan_de_la_A_la_Z_3

Vlad Pavlovici: Belachanul e un ingredient foarte la moda in Romania, la ora actuala. Pentru cei care vor sa isi faca singuri un boilies in care belachanul sa joace rolul de atractant principal, ce fel de belachan le recomanzi sa foloseasca - bloc, pudra, lichid, aroma sau toate la un loc - si in ce dozaj?

Ian Moore: Belachanul e foarte popular si pe alte piete, nu numai in Romania! E un ingredient cu o aroma naturala atat de percutanta, cu un profil atat de special si cu calitati de atractie atat de mari, incat chiar poti sa spui despre el ca e irezistibil. Se poate folosi in foarte multe feluri, iar daca vrei sa-l introduci intr-o reteta de boilies, poti sa faci asta, dupa cum spuneai si tu, cu absolut toate formele de belachan.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma